Cikatridina kenőcs 30g

3416 Ft
113867 Ft/kg

A Cikatridina kenőcs hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szerve­zet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövethelyreállítás folyamatát.

Cikatridina® NÁTRIUM-HIALURONÁT 0,2 % kenőcs

ÖSSZETÉTEL Víz, folyékony paraffin, cetil-sztearil-alkohol, édesmandula-olaj, polioxietilén (2)-sztearil-éter, polioxietilén (21)-sztearil-éter, glicerin, szorbitol, szilikonolaj, klórhexidin-diglukonát, imidazolidinil-urea, nátriumhialuronát, EDTA-dinátrium-só, BHT. A KÉSZÍTMÉNY FORMÁJA A CIKATRIDINA kenőcs dobozában egy 30 g ℮ tartalmú tubus található.

MILYEN TÍPUSÚ KÉSZÍTMÉNY A CIKATRIDINA ÉS MILYEN ESETEKBEN ALKALMAZHATÓ? A CIKATRIDINA kenőcs hatása a benne lévő mukopoliszacharidnak, a hialuronsavnak köszönhető, ami a szervezet számos szövetében is nagy mennyiségben található meg. A hialuronsav a szövetek szerkezetét erősíti, így a szövet tónusát, tápanyagellátását és rugalmasságát javítja. Számos klinikai vizsgálat bizonyította, hogy a hialuronsav képes felgyorsítani és javítani az újrahámosodás és a szövethelyreállítás folyamatát. JAVALLATOK Helyreállító folyamatok kiegészítő kezelésére a következő esetekben: - Irritációk és pirosodások - Hámlasztó kezelések, epiláció és lézer után - Felületi sebek: berepedések, karcolások, horzsolások, kiütések, első- és másodfokú égési sérülések, felületi vágások - Mély sebek: műtéti sebek, felfekvéses sebek, fekélyek

MIKOR NEM ALKALMAZHATÓ A KÉSZÍTMÉNY?
Ne alkalmazza a készítmény valamely összetevőjével szemben fennálló egyéni túlérzékenység esetén. Terhesség és szoptatás Ilyen esetben az alkalmazást tanácsos kezelőorvosával megbeszélni. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre Különleges óvintézkedések nem szükségesek.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
Gondosan olvassa el a dobozban található használati útmutatót, mert a felhasználók számára fontos adatokat tartalmaz. A készítmény vény nélkül kapható orvostechnikai eszköz. A maximális hatékonyság érdekében azonban a feltüntetett javallatoknak megfelelően kell alkalmazni. • Tartsa meg a használati útmutatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. • További információért vagy tanácsért forduljon orvosához és/vagy gyógyszerészéhez. • Forduljon orvosához, ha tünetei idővel nem enyhülnek.

KÖLCSÖNHATÁSOK MÁS KÉSZÍTMÉNYEKKEL A CIKATRIDINA kenőcs más készítményekkel való kölcsönhatásai nem ismertek, ezért javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, mielőtt a kenőcsöt más, helyi alkalmazásra szolgáló készítménnyel – orvostechnikai eszközzel vagy gyógyszerrel – együtt alkalmazza.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI?
A kenőcsöt finom masszírozó mozdulatokkal vigye fel az érintett területre, melyet szükség esetén gézzel védjen. Mosson kezet a készítmény alkalmazása előtt és után.

MIKOR ÉS MENNYI IDEIG KELL A KÉSZÍTMÉNYT ALKALMAZNI?
Ha az orvos másképp nem rendeli, naponta 2-3-szor alkalmazandó. Az alkalmazás időtartama a tünetek változásától függ, szükség esetén a CIKATRIDINA kenőcs hosszantartó kezelésre is alkalmas. NEMKÍVÁNATOS HATÁSOK Bármilyen helyi készítmény alkalmazása – különösen ha hosszabb időn át történik – túlérzékenység kialakulását okozhatja. Ilyen esetben szakítsa meg a kezelést, és a megfelelő terápia megkezdése érdekében forduljon orvoshoz. Egyéb nemkívánatos hatások megjelenése esetén tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

FIGYELMEZTETÉSEK
Gyermekektől elzárva tartandó! Szembe ne kerüljön. Ne nyelje le! LEJÁRATI IDŐ, TÁROLÁS ÉS HULLADÉKKEZELÉS A lejárati idő bontatlan, megfelelően tárolt termékre értendő. Ne használja fel a készítményt a lejárati idő után, ill. ha a csomagolás bontott vagy sérült. Az orvostechnikai eszköz szorosan lezárva, hűvös és száraz helyen, fénytől és hőtől védve tárolandó. Semmilyen orvostechnikai eszközt ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy a szükségtelenné vált orvostechnikai eszközt miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Gyártó:
FARMA-DERMA s.r.l. Via dell’Artigiano 6-8 - 40010
Sala Bolognese (BO) – OLASZORSZÁG (ITALY)

Forgalmazó:
Phytotec Hungária Bt.
1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 61.
A használati útmutató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2017. február

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu