Így készülj a terhességre

Elevit Complex
promóció

A teherbeesés valószínűségét számos olyan tényező befolyásolja, amelyekre neked is van ráhatásod, mint például az étrended, a súlyod, a dohányzás vagy a testedzés. Előfordulhat, hogy szükséged lesz néhány apróbb változtatásra a mindennapi szokásaidban a fogantatás esélyének növeléséhez.

Így készülj a terhességre

Ez a 13 egyszerű életvezetési tanács segítségetekre lehet, hogy partnereddel felkészüljetek a családalapításra.

Törődj magaddal

1. Vedd figyelembe a tápanyagszükségleteidet

Étrended legyen egészséges és változatos: tartalmazzon nagy mennyiségben gyümölcsöket, zöldségeket, jó minőségű fehérjét, teljes kiőrlésű gabonatermékeket, zsírszegény tejtermékeket és rengeteg vizet. A kismama megfelelő táplálkozása hozzájárul ahhoz, hogy gyermekének a legjobb kezdést biztosítsa az életben.

Próbáld meg kerülni azokat az anyagokat, amelyek problémákat okozhatnak a fogamzásnál, mint például az alkohol vagy a kábítószerek. Lehetőleg ne fogyassz olyan ételeket, amelyekben előfordulhat a lisztéria baktérium (lágy sajtok, nyers hús és tojás, előre elkészített saláták), valamint a magas higanytartalmú halakat. A napi koffeinbevitelt szintén érdemes lehet csökkenteni.

˝Fontos a kiegyensúlyozott étrend, amely sok friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. Az édesanya megfelelő tápanyag-ellátottsága segít a kisbaba megfelelő fejlődésében is˝

2. Már a terhesség tervezésekor kezdj el szedni terhességi multivitamint

Tápanyagellátási szempontból a várandósság az egyik legmegterhelőbb időszak egy nő számára. Ma már teljesen magától értetődő, hogy a terhesség alatt a leendő anyukák nagy gondot fordítanak az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra.

A várandósság ideje alatt néhány kulcsfontosságú tápanyag szükséglete megnövekszik. Még a legteljesebb étrendre törekedve is nehéz ezeket a szükségleteket pusztán az ételek segítségével kielégíteni. Ugyanakkor a vitaminokra nagy szüksége van a szervezetnek, viszont nem vagyunk képesek előállítani őket; folyamatos bevitelükről mindenkinek gondoskodnia kell. Ebben segíthet az Elevit Complex 1 mind a babának, mind a mamának.

A terhesség első néhány hete kiemelt fontosságú, hiszen ekkor alakulnak ki a gyermeked létfontosságú szervei, miközben esetleg még nem is vagy tudatában annak, hogy gyermeket vársz. Éppen ezért fontos, hogy már egy hónappal a tervezett várandósság előtt elkezdd szedni naponta az Elevit Complex 1-et.

3. Maradj egészséges és ügyelj a konyhai higiénére is

Csökkentsd egy esetleges ételmérgezés esélyét azáltal, hogy megfelelően kezeled az ételeket. A konyhaedényeket és konyhai felületeket tartsd tisztán. Mindig alaposan mosd meg ne csak a kezeidet, de a gyümölcsöket és a zöldségeket is, az ételt süsd/főzd meg rendesen és tárolj mindent a megfelelő hőmérsékleten.

4. Mozogj rendszeresen

Nemcsak az általános közérzeted javíthatod, de számos krónikus egészségügyi probléma felmerülésének kockázatát is csökkentheted aktív életmóddal. Már néhány apróbb változtatással is sokat tehetsz magadért és a babáért: lift helyett használd a lépcsőt, és lehetőleg minden nap végezz legalább 30 perc közepes intenzitású testedzést – például ússz vagy sétálj tempósan.

Ugyanakkor ne ess át a ló túlsó oldalára. A túl sok edzés befolyásolhatja a hormonháztartásodat, így pedig csökkenhet a teherbeesés valószínűsége.

5. Figyelj a súlyodra

A megfelelő testsúly különösen fontos akkor, amikor kisbabát szeretnél. Ugyanis a fogantatás esélye nemcsak akkor csökken, ha túlsúlyt cipelsz, de akkor is, ha kórosan sovány vagy. Mindkét esetben felborulhat a hormonháztartás kényes egyensúlya, ami nehezítheti a teherbeesést.

Ahhoz, hogy tisztában legyél a testmagasságodhoz tartozó ideális súllyal, ki kell számolnod a testtömegindexedet, azaz a BMI-det (body mass index)*. Ezt megteheted úgy is, hogy a testtömegedet elosztod a méterben megadott testmagasságod négyzetével [például ha 160 cm magas vagy és 55 kg, akkor így számolj: 55/(1,6*1,6)=21,48], de természetesen használhatsz egy egyszerű, online kalkulátort is.

Az ideális BMI 18,5 és 24,99 között van. Ha esetleg fogynod vagy híznod kell ahhoz, hogy az ideális tartományba kerülj, konzultálj az orvosoddal a számodra legmegfelelőbb módszerről.

˝Növelheted a teherbeesés esélyét azzal, ha csökkented a stresszt˝

6. Tedd le a cigit

A dohányzás számos egészségügyi problémához vezethet, ami mind a nőknél, mind a férfiaknál csökkentheti a termékenységet. Ha te, vagy partnered dohányoztok, akkor a babatervezés egy kiváló alkalom lehet arra, hogy leszokjatok.

Amennyiben tanácsra vagy támogatásra van szükséged a leszokáshoz, úgy érdemes felkeresned orvosodat.

7. Csökkentsd a stresszt

Napjaink rohanó életvitele, a családalapításra való készülés kimerítő és stresszes lehet. Ugyanakkor növelheted a teherbeesés esélyét, ha megpróbálod csökkenteni a stressz szintedet, például relaxációs technikákkal. A jóga, a tai-chi vagy a meditáció szintén segítségedre lehet ebben az időszakban.

8. Nem eszik olyan forrón…

Kerüld a túlzottan meleg környezetet, így a szaunázást vagy a termálfüdőzést, ha babát szeretnél. Ez a férfiaknak is ajánlott, ugyanis a spermiumok minőségét és mennyiségét a meleg kedvezőtlenül befolyásolja.

9. Óvatosan a macskaalommal

A használt macskaalomban ártalmas baktériumok lehetnek, tehát tanácsos gumikesztyűt használnod a takarítások alkalmával, vagy esetleg megkérni mást. Ugyanezért kertészkedés alatt is viselj kesztyűt!

Honlap: https://www.elevit.hu

Termék:

Elevit Complex 1 filmtabletta 30x 3794 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu