Espumisan Easy granulátum 14x

2098 Ft
150 Ft/db

Az Espumisan Easy modern technológiával gyártott granulátum, mely habzásgátló tulajdonságú szimetikont tartalmaz. Az Espumisan Easy a gázok felhalmozódásából eredő panaszok hatékony enyhítésére, valamint a hasfeszülés, a puffadás, a gyomortáji nyomás, illetve a fokozott gyomor- és bélhangok csökkentésére szolgál.

Espumisan Easy granulátum
szimetikon

Milyen típusú készítmény az Espumisan Easy és milyen esetekben alkalmazható?

Az Espumisan Easy modern technológiával gyártott granulátum, mely
habzásgátló tulajdonságú szimetikont tartalmaz.
Az Espumisan Easy a gázok felhalmozódásából eredő panaszok hatékony enyhítésére, valamint a hasfeszülés, a puffadás, a gyomortáji nyomás, illetve a fokozott gyomor- és bélhangok csökkentésére szolgál.

Az Espumisan Easy gyorsan feloldódik a szájban, így a hatóanyag hamar
eléri a hatás helyét, a gyomor-bélrendszert.
Az Espumisan Easy különálló tasakokban kerül forgalomba, melyeket bármikor magával vihet a puffadás és a gázok felhalmozódásával járó egyéb kellemetlen tünetek enyhítésére. A granulátum kellemes citromízű, bevételéhez nincs szükség vízre.

Tudnivalók az Espumisan Easy alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Espumisan Easy készítményt, ha allergiás (túlérzékeny) a szimetikonra vagy az Espumisan Easy bármely más összetevőjére.

Terhesség és szoptatás:
A szimetikon általában fenntartás nélkül alkalmazható terhesség és szoptatás ideje alatt, mivel a hatóanyag nem szívódik fel, hanem változatlan formában ürül a belekből.
Ettől függetlenül javasoljuk, hogy a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

Alkalmazása gyermekeknél
Az Espumisan Easy nem javasolt 6 éves kor alatti gyermekek kezelésére.

Alkalmazása cukorbetegeknél
Az Espumisan Easy cukormentes, ezért cukorbetegek is használhatják.
A készítmény tasakonként 0,05 kenyéregységet tartalmaz (1 kenyéregység 12 g emészthető szénhidrátnak felel meg).

Az Espumisan Easy fokozott elővigyázatossággal alkalmazható.
Ez az orvostechnikai eszköz szorbitot tartalmaz. Az Espumisan Easy alkalmazása előtt kérdezze meg kezelőorvosát, ha korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny.
Elhúzódó és ismeretlen eredetű hasi panaszok esetén minden esetben forduljon orvoshoz.

Az Espumisan Easy egyidejű alkalmazása más gyógyszerekkel, bizonyos ételekkel vagy italokkal Ilyen kölcsönhatás eddig nem ismert.

Hogyan kell alkalmazni az Espumisan Easy készítményt?

Az Espumisan Easy készítményt mindig a használati útmutatóban leírtaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Hogyan kell adagolni az Espumisan Easy készítményt?

Felnőtteknek és 14 évnél idősebb serdülőknek a javasolt adag 1 tasak tartalma étkezések előtt vagy után. Szükség esetén lefekvés előtt is bevehető 1 tasak tartalma. Az adag alkalmanként 2 tasakra is emelhető, ha szükséges. A napi adag nem haladhatja meg a 8 tasakot, ami 1000 mg szimetikonnak felel meg.

6-14 év közötti gyermekeknek a javasolt adag 1 tasak tartalma étkezések előtt vagy után. Szükség esetén lefekvés előtt is bevehető 1 tasak tartalma. A napi adag nem haladhatja meg a 3 tasakot, ami 375 mg szimetikonnak felel meg.

Hogyan kell alkalmazni az Espumisan Easy készítményt?
A készítmény bevétele igen egyszerű. Szórja a granulátumot közvetlenül a nyelvére, és nyelje le. A bevételt követően ihat egy kis vizet, ha szeretne.

Espumisan Easy alkalmazása
Az Espumisan Easy készítményt a panaszok enyhüléséig, de legfeljebb 30 napig szedje. Feltétlenül forduljon orvoshoz, ha tünetei súlyosbodnak, vagy nem enyhülnek.
Amennyiben elfelejtette bevenni az Espumisan Easy -t, folytassa a kezelést a korábbi adagolás szerint.

Túladagolás és helytelen alkalmazás
A granulátum hatóanyaga biológiailag és kémiailag inaktív, a gyomor-bélrendszerben található gázbuborékokat tisztán fizikai kölcsönhatás révén oldja fel. Így a túladagolás következtében kialakuló mérgezés gyakorlatilag kizárt.

Lehetséges mellékhatások

A szimetikon tisztán fizikai kölcsönhatás révén hat, és nem szívódik fel a gyomor-bélrendszerből. Ezért szimetikon okozta mellékhatások kialakulására nem kell számítani.
Ha azonban Ön mégis észlel valamilyen mellékhatást, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Ne alkalmazza az Espumisan Easy készítményt a dobozon és a tasakon feltüntetett lejárati idő után.
Gyermekektől elzárva tartandó.

További információk

Ha a súlyos bélgázosság nem enyhül körülbelül egy hét kezelés után, forduljon orvoshoz. Akkor is forduljon orvoshoz, ha a bélgázosság és a puffadás éhgyomorra jelentkezik. Szintén tanácsos felkeresni orvosát, ha megváltozik székletének
állaga, ha a puffadás erős fájdalommal jár, vagy a gázok felszaporodásán kívül más tünetei is vannak.

Forgalmazó:
BERLIN-CHEMIE AG (MENARINI GROUP)
Glienicker Weg 125, D-12489 Berlin, Németország

Orvostechnikai eszköz

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu