Fog és szájápolás

Elmex és Meridol termékcsalád

Elmex és Meridol: …és fogaink egy életen át megtarthatók

Az egyedülálló aminfluorid hatékonyságát a tudományos bizonyíték mellett több mint 30 év tapasztalata is alátámasztja. 

Tudományosan bizonyított tény, hogy a fluoridok fogvédő hatásúak. Beépülnek a fogzománcba, mely így ellenállóbbá válik a fogszuvasodással szemben. A fogszuvasodás megelőzésére alkalmazott fluoridok családjából kiemelkedik a speciális molekuláris szerkezettel, és különleges felületaktív tulajdonsággal rendelkező, szerves eredetű aminfluorid. Ez a többi fluoriddal ellentétben nem véletlenszerűen oszlik szét a szájüregben, hanem a fogzománc teljes felületét bevonja, így nemcsak a fogzománc savakkal szembeni, kiemelkedően magas ellenálló képességét biztosítja, hanem elősegíti a kezdődő fogszuvasodásos folyamat megállítását és visszafordítását is. Az elmex termékek ezt az egyedülálló aminfluorid hatóanyagot tartalmazzák, melynek hatékonyságát több mint 30 év tapasztalata, és több mint 360 klinikai vizsgálat támasztja alá.


Az elmex fogkrém

Használatának eredményeképpen több fluorid épül be a fogzománcba, az egész fogfelszínt védi a fogszuvasodás ellen, különös tekintettel a fogak közötti résekre. Hatását nemcsak a fogmosások ideje alatt fejti ki, hanem a fogmosások közötti időszakokra is védelmet nyújt, akkor, amikor a legnagyobb szükség van erre a baktériumok által termelt savak támadása esetén. Remineralizálja a kezdődő szuvas területeket a fogzománcon, gátolja a baktériumok képződését, ezáltal csökkenti a fogszuvasodás alapjául szolgáló plakkok kialakulását. Enyhe dörzsölő hatásának köszönhetően kíméletesen tisztítja a fogakat.


Elmex:  a tejfogak védelmére

A gyerekeknél gyakori, túlságosan nagy cukorfogyasztás következtében a fogszuvasodás a tejfogakat ugyanúgy veszélyezteti, mint a végleges fogakat. A tejfogak rendszeres és megfelelő védelmet nyújtó ápolása tehát különösen fontos a később megjelenő maradandó fogak egészsége szempontjából.  A gyerekeknek ajánlott Elmex fogkrémet a tejfogak speciális igényeit figyelembe véve fejlesztették ki 6 év alatti gyerekek számára.


Elmex gél: a fogzománc intenzív védelme hetente egyszer

Az elmex gél a fogkrémekénél magasabb koncentrációjú, speciális összetételű (olaflur, dectaflur), intenzív fluoridálást biztosító készítmény. Hosszú távú védelmet biztosít a fogszuvasodás ellen azáltal, hogy tartós kalciumfluorid réteget hoz létre a fog felszínén, amely védi a fogzománcot a savak támadása ellen.  Csökkenti a fogzománc savak általi oldhatóságát, tartós fluorid raktárat képez, ellenáll a mechanikai dörzsölésnek éppúgy, mint a nyál oldó hatásának. Aktív hatóanyaga gyorsan eloszlik a fogfelszínen, így hatékony védelmet biztosít az egyébként nehezen elérhető részeknek, mint a fogredőknek, fogak közötti réseknek, fogszabályozó készülékeknek, fogpótlások körüli területeknek. Nagyobb kockázatnak kitett egyének (pl. fogszabályozót viselők) hetente 2-3 alkalommal használhatják.

Elmex mentolmentes fogkrém: a homeopátiás kezelésben részesülőknek

A homeopátiás kezelésben részesülőknek különös problémát jelent a fogápolás, hiszen számukra nem ajánlott a mentolos fogkrémek alkalmazása, mivel a mentol a homeopátiás szerek hatását kioltja. A Magyarországon kapható fogkrémek között egyedülálló az elmex mentolmentes fogkrém, mivel ennek a problémának az egyetlen megoldása ma hazánkban. Az elmex mentolmentes fogkrém ugyanazt az aminfluorid hatóanyagot tartalmazza, mint a többi elmex készítmény, ezáltal ma már a homeopátiás kezelésben részesülők számára is biztosítja a kiemelkedő hatásfokú fogszuvasodás elleni védelmet. Az elmex mentolmentes fogkrém azok számára is ajánlott, akik mentol allergiában szenvednek, illetve nem kedvelik a mentolos ízeket.


Elmex sensitive: a különösen érzékenyeknek

Az elmex sensitive fogkrém minden tulajdonságát az érzékeny fogak speciális igényeinek megfelelően alakították ki: magasabb fluoridtartalma biztonságos védelmet nyújt a fognyaki szuvasodás ellen, miközben csekély dörzsölő hatása kíméletesen tisztítja az érzékeny fogakat, a szabadon álló fognyak károsítása nélkül.
Az elmex sensitive szájvíz az aminfluorid és káliumfluorid hatóanyagokon kívül egy újonnan szabadalmaztatott védőhatású polimert (Hydrogél) is tartalmaz, amely kettős filmréteget képez a fogak felszínén, tovább fokozva az érzékeny fogak védelmét a fájdalmat kiváltó ingerek behatolása és a fognyaki szuvasodás ellen.

Honlap: http://www.gaba.hu

Termékek:

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu