Egis Gyógyszergyár Nyrt.

Az EGIS Nyrt. Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszergyára. Tevékenysége teljes körű, kiterjed a generikus és originális kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át az értékesítésig.

A társaság jogelődjét 1913-ban alapították a svájci Wander A.G. leányvállalataként. Az EGIS (1985 óta ez a vállalat neve) 1991-ben részvénytársasággá alakult, részvényeit 1994-ben vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. 1995-ben a francia Servier gyógyszergyár lett a társaság többségi tulajdonosa és stratégiai partnere.

Egis Gyógyszergyár Nyrt. Egis Gyógyszergyár Nyrt.

Termékek

Az EGIS hatóanyagokat és készgyógyszereket egyaránt gyárt. A 2007/2008-as üzleti évben 90 féle hatóanyagból 107 termékcsalád 359 készítményét értékesítettük. Termékeink közt vényköteles és nem vényköteles készítmények egyaránt találhatók.

Vitaminok
Bőrünk egészségéért
A jobb emésztésért
Aranyér ellen
A könnyed légzésért
A felszabadult mozgásért

Nem vényköteles termékeinkről itt talál további információkat: www.egisvenynelkul.hu


Kutatás és fejlesztés

Az innováció sikere és hatékonysága meghatározó az EGIS jövője szempontjából, a folyamatos termékfejlesztés az egyik legfontosabb vállalati tevékenység. Az EGIS elsősorban generikus gyógyszereket fejleszt, de emellett originális felfedező kutatásokat is folytat stratégiai partnerével, a Servier-vel együttműködésben.


Díjak és elismerések

Az EGIS eddig hatszor nyert innovációs díjat. Ezen kívül számos alkalommal részesült egyéb elismerésben, mint például: Az Év Gyógyszere-díj (1998), Csomagolási különdíj a C-vitaminnak (2004), Kármán Tódor-díj (2004)


EGIS a környezetért

Az EGIS különös figyelmet fordít a környezetvédelemre. Korszerűsítési és takarékossági programok mérséklik a gőzfelhasználást és törekszünk a villamos áram, a földgáz, az ipari vízfogyasztás csökkentésére. Telephelyeinken a hulladékot szelektíven gyűjtjük és tároljuk, gondoskodunk a papírhulladék mind szélesebb körű újrahasznosításáról.


EGIS az esélyegyenlőségért

Az EGIS intézményrendszere befogadó és nyitott a fogyatékosok problémái iránt. Közös programok, térítésmentes nyaralási lehetőségek felajánlásával a vállalat elkötelezett támogatója a fogyatékosok és környezetük párbeszédének.

Az EGIS a munkaerő-piaci esélyegyenlőség elősegítése érdekében több programot is elindított.
A kismamák gyors és zökkenőmentes visszatérése érdekében a vállalat bölcsődét és óvodát működtet, amelynek nyitva tartása igazodik a munkarendhez. A fentieken kívül a családosok iskolakezdési támogatást, a rászorulók segélyt igényelhetnek. Munkatársaink családjukkal együtt nyaralhatnak, sportolhatnak a vállalat üdülőiben és sporttelepein.


Társadalmi szerepvállalás

Erőnk és lehetőségünk szerint támogatjuk a hazai tudományos élet fejlődését. Ezen belül az előző üzleti évben a szakképzési hozzájárulás keretéből közel 100 millió forintot fordítottunk oktatásfejlesztésre.

A Nemzeti Népegészségügyi Program részeként részt veszünk több, a lakosság általános egészségi állapotát javító, egészségmegőrző programban, többek között támogatjuk a Magyar Hypertonia Társaság 2007 tavaszán indított ˝ÉRV - Ereink Védelmében˝ programját. Az ötéves programban 22 ezer beteg vesz részt.

Az EGIS kiemelt szponzora, rendszeres gyógyszer-adományozója a Magyar Vöröskeresztnek.
Az elmúlt négy évben az EGIS-dolgozók az önkéntes vállalati véradáson 1146 liter vért adtak, ez az országos vérszükséglet egy ezreléke.

Honlap: http://www.egis.hu
Cím: Budapest 1106, Keresztúri út 30-38.

Termékek:

Hírek:

2013.03.04.

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu