Dermatix Ultra szilikon gél

Mi a heg?

A hegképződés természetes velejárója annak a folyamatnak, ami a baleset, műtét, vagy egyéb betegség következtében kialakult bőrsebek gyógyulása során megy végbe. Minél inkább károsodott a bőrfelület, annál több időt vesz igénybe a gyógyulás és annál nagyobb a lehetősége annak, hogy feltűnő heg keletkezzék. A hegképződést az életkor, a seb elhelyezkedése és bizonyos genetikai tényezők befolyásolják.

Dermatix Ultra szilikon gél

A fiatal bőr hajlamosabb arra, hogy a gyógyulás során túlburjánzzon és ez nagyobb, vastagabb hegek képződéséhez vezet. Kezdetben a heg vörös színű és vastag, később fokozatosan elhalványodhat. Kimutatták, hogy a DermatixŸ Ultra szilikon gél vagy DermatixŸ szilikon tapasz hatására a heg puha és lapos lesz, elszíneződése csökken. A DermatixŸ Ultra szilikon gél vagy DermatixŸ szilikon tapasz alkalmazását közvetlenül a sebgyógyulás befejeződése után el lehet kezdeni azért, hogy minél kevésbé legyen észrevehető a heg.

Mi befolyásolja a hegképződést?

Az életkor
Idősebb korban a bőr gyógyulása lassabban történik, míg fiatal bőr hajlamosabb arra, hogy túlburjánzzon, nagyobb, vastagabb hegeket képezve.

Genetikai tényezők – bőrtípusok
Sötétbőrű, afrikai és ázsiai származású emberekben nagyobb a hajlam kóros hegképződésre (pl. keloid).

A hegek elhelyezkedése
Különösen aktív izmok (pl. a hát, alsó végtagok, vállak és ízületek környéke) területén a hegek gyakran kiterjedtebbek és feltűnőbbek, mint a kevésbé aktív területeken keletkező hegek.

Sebfertőzés vagy egyéb szövődmények
Nagyobb a kóros hegképződés valószínűsége, ha a seb fertőzött.

Honlap: http://www.dermatix.hu

Termékek:

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu