Miért bukkanhat fel újra és újra a korpa?

A korpásodás elleni küzdelem legnagyobb kihívása a probléma visszatérése. Ez többnyire akkor következik be, ha a kezelés rendszertelenül történik; ilyenkor mind a tünetek, mind pedig a probléma okozója újból felüti a fejét.

Miért bukkanhat fel újra és újra a korpa?

A korpásodás fő okozója a Malassezia Globosa elnevezésű gombafaj, amely mindenki fejbőrén megtalálható és a fejbőr által termelt faggyúmirigyek táplálják. Noha alapvetően e mikroorganizmus természetes közege a fejbőr, mégis előforulhat, hogy allergiás reakciót kiváltva viszketést, bőrpírt eredményez. A gomba működésének köszönhetően a fejbőr hámsejtképződése felgyorsul, és a kutikula apró, fehér pikkelyek formájában leválik.

A korpásodás elleni hatékony küzdelem legfontosabb része, a megfelelő korpásodás elleni termék szisztematikus használata, valamint a fejbőr ápolása. Cink-piriton (CPT) tartalmuknak köszönhetően a Head & Shoulders samponok és balzsamok hatékonyan veszik fel a harcot a korpával szemben* és kellően gyengédek ahhoz, hogy akár minden nap használjuk őket.

A korpásodást és annak elburjánzását számos tényező befolyásolhatja: a hormonok, a stressz, a táplálkozási szokások, vagy az egyéb környezeti hatások. A közelmúltban végzett Head & Shoulders kutatások kimutatták, hogy a külső, oxidatív stressz - mint például a hő, izzadás és légszennyezettség - fokozhatják a korpásodás problémáját.

A jelek szerint a korpásodás problémájával küzdők fejbőre szokatlanul nagymértékű oxidatív stressznek van kitéve. Épp ezért a Head & Shoulders samponok és balzsamok most egy olyan ˝Scalp Shield˝ (vagyis fejbőrpajzs) technológiát alkalmaznak, melynek szabadalmazott formulája egy láthatatlan védőréteget képez a fejbőrön, így folyamatos védelmet nyújt az említett tényezők ellen.

*látható korpa, rendszeres használat mellett

Honlap: https://www.everydayme.hu

Termék:

Head and Shoulders Apple Fresh sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Citrus Fresh sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Classic Clean sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Classic Clean 2in1 sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Anti hair fall for woman sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Menthol sampon 250ml 899 Ft
Head and Shoulders Menthol 2in1 sampon 225ml 899 Ft
Head and Shoulders Ocean Energy sampon 200ml 799 Ft
Head and Shoulders Total Care sampon 200ml 799 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu