Mik lehetnek az elhízás okai?

Nagyon fontos a karcsúságunk megőrzése, ami a kor előrehaladtával egyre nehezebb feladat lehet. Az életkörülmények változásával, más szokásokat is veszünk fel, például nem kerékpárral megyünk mindenhová, hanem inkább autóba ülünk, az másodikra sem lépcsőzünk fel, szívesebben választjuk a liftet. Amennyiben több kalóriát viszünk be a szervezetbe, mint amennyit az eléget, nem szabad meglepődnünk, ha plusz kilók kúsznak fel ránk. Ha odafigyelünk a táplálkozásunkra és a megfelelő mozgásra és mégis hízunk, annak azonban számos oka lehet.

Mik lehetnek az elhízás okai?

Dohányzásról történő leszokás

Köztudomású, hogy a dohányzás abbahagyása néhány kilós hízáshoz vezet. Ennek egyik oka, hogy a nikotin hatására csökken az étvágyunk, így a leszokás után többet ehetünk. A nikotin az anyagcserét is felgyorsítja, így ha a dohányzás abbahagyásakor nem változtatunk a korábbi étkezési szokásainkon, akkor is lehetséges súlygyarapodás. A harmadik ok lehet, hogy a dohányzás abbahagyása után, a rágyújtás szertartását sokan nassolással helyettesítik.

Igyunk sok vizet, ez segíti az anyagcserét és a nassolás utáni vágyat is tudjuk vele csökkenteni. Mozogjunk, ez eltereli a gondolatainkat és még az erőnlétünknek is jót tesz.

Pajzsmirigy alulműködés

A hízás a pajzsmirigy-alulműködés tünete is lehet. Az pajzsmirigy alulműködés egyéb tünete a súly gyarapodáson kívül a gyengeség, fáradékonyság, aluszékonyság.

Szerencsére nagyon jól kezelhető, de a pajzsmirigyhormon-pótlás egész életen át szükséges. A gyógyszeres kezeléssel, a pajzsmirigy működése azonban visszafordítható és a súlynövekedés is megállhat.

Változókor

A klimax során a hormonháztartás kiegyensúlyozatlan működése miatt hőhullámok, alvászavar és fáradság jelentkezhet. Az anyagcsere megváltozása miatt a nők gyakran elkezdenek hízni, emésztési zavarokkal küzdeni. Az anyagcsere lelassulásához hozzájárul, hogy a menstruáció elmaradásával az energiafelhasználás is csökken. Ezért kevesebb energia bevitelére van szükségünk és megfelelő mennyiségű mozgásra.

Termék:

Arkocaps Nopal fügekaktusz kapszula 45x 2149 Ft
Dr. Chen Szűztea +HCA kapszula 80x 2235 Ft
JutaVit Slim Lady Fat Burner kapszula 100x 2190 Ft
Vitaking GymneMax kapszula 60x 2184 Ft
Dr. Herz Fügekaktusz kapszula 60x 2132 Ft
Dr. Chen Beauty Slim Kollagén Ördögnyelvvel italpor 30x 2723 Ft
Damona Ördögnyelv 500mg kapszula 60x 2440 Ft
Jutavit Ördögnyelv kapszula 120x 2190 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu