A cukorbetegség

A cukorbetegség jele a magas vércukorszint. A cukorbetegségben szenvedőknek, -a betegség típusától függően- szájon át szedhető gyógyszerrel vagy inzulinnal szabályozzák a vércukor szintjét.

A vércukorszint normálisan 3,9-6,1 mmol/l között mozog reggeli éhgyomorra történő mérés esetén.

A cukorbetegségek részére elsősorban diétát és megfelelő testmozgást ajánlanak.

A cukorbetegek diétájának összeállítását a cukorbetegség típusa (1-es vagy 2-es típus), és az egyéni adottságok befolyásolják. A diéta mindkét típusú cukorbetegség esetén javasolt. Az 1-es típusú cukorbetegeknél az inzulinkészítmények adagolásával alkalmazkodni lehet egyénileg a táplálkozáshoz és a fizikai megterheléshez. A 2-es típusú cukorbetegeknél a legfontosabb szempont az ideális testsúly elérése és annak megtartása. A napi szénhidrát- és energiabevitelt három-öt alkalommal célszerű a szervezetbe bevinni, inzulinnal kezelt beteg esetében 3-6 alkalommal.

A cukorbetegség diétája nagyrészt megegyezik az egészséges táplálkozással. Ugyanakkor a cukorbetegség típusa és egyéni adottságok, esetleges társbetegségek is befolyásolhatják az étrend megfelelő összeállítását. Ezért mindig ki kell kérni a szakember tanácsát a megfelelő étrend kialakításához.

Fahéj

A fahéj rúd a fahéjfa száraz kérgének egy darabja, amely a száradást követően felpöndörödik. A fahéj fokozza az emésztést és a gyomor működését, oszlatja a felesleges gázokat így megakadályozza a gázok által okozott felfúvódást és a görcsöket.

Teaként vagy fűszerként elfogyasztva feldolgozása sokkal több időt igényel, ezért a lebomlás folyamán csupán kevés glükóz termelődik hosszú időn keresztül, így stabilizálva a vércukor szintjét.

Kis mennyiségben fogyasztva a fahéj, jelentősen javíthat a vércukorszinten. Egy klinikai vizsgálat során hatvan 2-es típusú cukorbeteg személy részére adtak a kutatók fahéjat negyven napon keresztül. A napi adag 1,3 illetve 6 gramm volt. A fahéjat fogyasztó betegek vércukorszintje jelentősen, 18-29%-kal csökkent.

Kozmetikumok

A diabétesz a glükóz feldolgozási zavara, melynek oka az inzulin hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége. Minden nyolcadik cukorbeteg találkozik a cukorbeteg láb problémájával. A diabéteszes lábra jellemzők az úgynevezett neuropátiás tünetek kísérőjeként jelentkező talpi bőrkeményedések és a nehezen gyógyuló fekélyes sebek. Bár az esetek többségénél a betegség kialakulása után 8-10 évvel kezd igazán veszélybe kerülni a láb, ennél sokkal előbb érdemes odafigyelni a megelőzésre, hogy elkerülhetővé váljon az amputáció.

Termék:

VitaKing Fahéj kéreg kapszula 90x 1694 Ft
Dr. Herz Fahéj extraktum kapszula 90x 2841 Ft
Dr. Kelen Luna Diabetes lábkrém cukorbetegek részére 100ml 1194 Ft
MediFleur lábkrém cukorbetegek részére 50ml 1590 Ft
MediFleur lábkrém cukorbetegek részére 100ml 2890 Ft
MediFleur testápoló krém cukorbetegek részére 200ml 3590 Ft
MediFleur kímélő krémtusfürdő cukorbetegek részére 200ml 2196 Ft
MediFleur sampon cukorbetegek részére 150ml 3990 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu