Ne fázzon meg tavasszal!

Végre-végre süt a nap. Annyira jól melegíti az embert, átjárja a testünket, ölelgeti a lelkünket. De óvatosan! Ne szabaduljunk meg azonnal a kabáttól! Legalább a tavaszi-őszi vékonyabb kabátunkat viseljük.

Ne fázzon meg tavasszal!

A tavaszi időjárás nagyon csalóka, reggel még hűvös van, délután pedig már nagyon meleg. Viszont jöhet egy-egy hűvösebb szellő vagy a nap melegét felfogó felhő és már meg is fáztunk. Köhögés, fej- és torokfájás, tüsszögés, orrfolyás, rossz közérzet. Azonban van néhány szabály, amit ha betartunk és gyerekeinkkel is betartatunk segíthet, hogy elkerülje a családot a tavaszi megfázás.

Öltözködés

Ne feledjük betartani a szüleink, nagyszüleink tanácsát a réteges öltözködéssel kapcsolatban. Ez egy nagyon fontos és örök érvényű igazság. Mivel tavasszal reggel hűvösebb van, vastagabb ruházatra van szükségünk. Vegyünk fel az póló vagy top fölé egy vékony pulóvert, esetleg kardigánt és ne feledjük a tavaszi kabátunkat se otthon. A téli pulóvereket azonban lassan eltehetjük, jobb és egészségesebb, ha több vékony réteget viselünk. A tavaszi kabátunkat úgy válasszuk ki, hogy vízálló legyen, és nem árt, ha a szelet is felfogja. Könnyen megázhatunk, ha elkap minket egy-egy zápor, ami ilyenkor még nem frissítő, inkább hideg. Az sem rossz ötlet, ha tartunk a táskánkban egy kicsire összecsukható esernyőt vész esetére.

Immunrendszer erősítés

A tél nem kedvez szervezetünk vitaminkészletének sem. Télen óhatatlanul is egészségtelenebbül táplálkozunk, zsírosabb ételeket veszünk magunkhoz, kevesebb zöldséget, gyümölcsöt eszünk. Ha eddig nem tettük, akkor most kezdjünk el odafigyelni a vitaminbevitelünkre és pótoljuk a hiányt. Együnk sok zöldséget, kerüljük a nehéz, kalóriadús, zsíros ételeket, inkább a könnyen emészthető ételeket részesítsük előnyben. Ha a táplálkozással nem tudjuk a megfelelő és szükséges vitamin- és ásványi-anyag mennyiséget a szervezetünkbe juttatni akkor szedjünk multivitamint.

Ne felejtsük el a fentiekre felhívni a gyermekeink figyelmét is ezekre. Ők még inkább megörülnek az első tavaszi napsütésnek és bátran kimennek játszani akár egy pólóban is. Figyelmeztessük őket arra is, hogy az ablakon át melegítő napsugarak, kint a szabadban valószínűleg nem olyan erősek. Ha ezt a néhány tanácsot betartjuk megfázás nélkül élvezhetjük a tavasz csodáit.

Termék:

Supradyn drazsé 60x 3794 Ft
Centrum Silver A-Z Lutein filmtabletta 30x 2520 Ft
Centrum A-Z Luteinnel filmtabletta 30x 2590 Ft
Jutavit Multivitamin Immuner felnőtteknek filmtabletta 45x 1190 Ft
Jutavit Multivitamin Senior 50+ filmtabletta 45x 1190 Ft
Biomed Spectrum Multivitamin + Echinacea + Q10 filmtabletta 60x 2296 Ft
Supradyn Energia 50+ filmtabletta 30x 3142 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu