Cukor helyett: édesítőszerek

1. rész: A cukorbetegség okai

Majdnem mindenki szereti a teát és a kávét, csak az a gond, hogy 2-3 cukorral! Nemcsak nálunk, a világ számos országában jelent népbetegséget a cukorbetegség, ami a modern ember egészségét fenyegető legnagyobb veszélyek egyikévé vált. Cikkünkből kiderül, a cukor helyett mivel édesítsük meg az életünket, hogyan őrizhetjük meg egészségünket!

Cukor helyett: édesítőszerek

Miért jelent egyre nagyobb veszélyt a cukorbetegség?

Nincs időnk mozogni, pedig hihetetlenül egészséges lenne egy héten legalább 3 alkalommal 30 percet sportolni (ezt a mennyiséget ajánlják az orvosok).

A mozgásszegény életmód, a számolatlanul fogyasztott édesség és zsíros étel kulcsszerepet játszik abban, hogy az emberi szervezet nem tudja lebontani a benne lévő cukrot.

Apránként elhízunk, magas lesz a vérnyomásunk. Hirtelen azt vesszük észre, hogy egyre többet járunk vécére, gyakrabban kell folyadékot fogyasztanunk. Ezek a cukorbetegség tünetei.

Hogyan lehet megelőzni a problémákat?

Az életmódunk megváltoztatásával. Sokkal tudatosabban kell étkeznünk és ideje belevágni a rendszeres mozgásba!

A felgyorsult élettel járó munka, a folyamatos rohanás miatt egyre többet eszünk a gyorséttermekben. A hamburgerekben, pizzákban azonban rengeteg zsír van, ami hajlamossá tesz minket a cukorbetegség kialakulására.

A változás nem megy egyik pillanatról a másikra, mindig kicsiben kell elkezdeni. Első lépésként már az is jó, ha változtatunk a reggeli szokásainkon.

Cikkünk következő részéből kiderül, miért jelent fokozott kockázatot a cukorbetegség a szívünkre, a vesénkre és a látásunk egészségére!

Folytatása következik

Termék:

Almitas Stevia tabletta 1000x 4990 Ft
Stevia tabletta BioHerb 300x 2171 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu