A házipatika alapvető készítményei, melyekre bármikor szükség lehet

Minden háztartásban szükség van olyan gyógyszerekre és fájdalom elleni termékekre, amelyek rövid időn belül kifejtik hatásukat. Családok esetén kiemelten fontos, hogy a szülők fel legyenek készülve minden olyan helyzetre, melyben a gyerekek sérülést szenvedhetnek. A nem túl komoly, nem hosszantartó tüneteket otthon is lehet kezelni, azonban ha a fájdalmak huzamosabb ideig fennállnak, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni. Az alapvető gyógyszeres készítmények közül az alábbiak a legfontosabbak.

A házipatika alapvető készítményei, melyekre bármikor szükség lehet

A fájdalom- és lázcsillapítók szüksége bármikor felmerülhet. Éppen ezért érdemes olyan gyógyszereket is tartani otthon, amelyek gyorsan fejtik ki hatásukat. Néhány termékcsalád (például az Algoflex) készítményei számos lehetőséget biztosítanak a betegek számára, hogy minél előbb csökkentsék fájdalmukat. Néhány fájdalomcsillapítót, amely fejfájás, fogfájás vagy ízületi fájdalmak esetén is segítséget nyújthat, vény nélkül is be lehet szerezni.

A kirándulni imádó családok számára elengedhetetlen az olyan készítmények beszerzése, mint a kullancsriasztó és a kullancscsipesz. Mindkét termék borzasztóan fontos, ha az ember szeretné megvédeni magát a szúnyog- illetve rovarcsípésektől, valamint tart a kullancsoktól elkapható fertőzésektől is. A legtöbb termékcsalád már krémeket és spray-ket is árul, ezek vény nélkül kaphatók gyógyszertárakban és drogériákban, így bárki számára elérhetők.

Székrekedést és puffadást nem csak a zsíros, nehéz ételek, hanem a mindennapos stressz is okozhat, amely manapság egyre gyakoribb nem csak felnőttek, de gyerekek körében is. A hasi panaszok megszüntetése kiemelten fontos, hiszen számos kellemetlen pillanatot okozhatnak. Hasmenés és hányinger elleni termékek beszerzése is elengedhetetlen, hiszen a gyomorrontás okozta panaszokat szinte azonnal megszüntethetik.

Cukorbetegség esetén a vércukorszint szinten tartása elengedhetetlen. A biguanidok csökkentik a cukorkiáramlást a májból a vérbe, a szulfanilureák a hasnyálmirigy inzulintermelését segítik. Mindezek mellett a szőlőcukor alapvető kelléke a házipatikának.

Gyerekek és felnőttek apróbb külső sérüléseinél, mint például a vágások vagy a bőr lehorzsolása fontos, hogy kéznél legyenek olyan termékek, mint a ragtapasz, a fertőtlenítő és a kötszer. Ezekkel ugyanis azonnal meg lehet kezdeni a sérült terület megfelelő ellátását, hogy azok minél gyorsabban meg tudjanak gyógyulni.

Termék:

Algoflex Forte filmtabletta 20x 1796 Ft
Neogranormon kenőcs 25g 1062 Ft
Guttalax 7,5mg/ml cseppek 15ml 1364 Ft
Bepanthen Plus krém 30g 1424 Ft
Dulcolax 5mg bélben oldódó bevont tabletta 30x 1246 Ft
Curiosa sebkezelő gél 30g 2364 Ft
Dr. Kelen SunSave F20 szúnyog- és kullancsriasztós fényvédő spray 150ml 1364 Ft
Fenistil 1mg/g gél 50g 2192 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 24x 2342 Ft
Bila-Git filmtabletta 30x 1792 Ft
Lopedium kapszula 20x 999 Ft
Kullancs-eltávolító kanál 3x 1057 Ft
Swiss Panthenol Premium 10% spray 125+25ml 2390 Ft
InnoPharm Laktáz enzim tabletta 60x 840 Ft
Jutavit Dernored Cream 100g 750 Ft
Jutavit Laktáz enzim tabletta 60x 990 Ft
Eucarbon tabletta 30x 1738 Ft
Imodium 2mg kemény kapszula 20x 1262 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu