A változékony időjárás, frontok hatása a szervezetre

Az őszi és tavaszi változékony időjárás legtöbb esetben negatív hatással van az emberi szervezetre. A nyári záporok, esős napok gyakran fejfájást, ízületi fájdalmakat és rossz közérzetet eredményeznek. Nem hiába mondják egyesek, hogy a rossz időtől depressziós hangulatba kerülnek.

A változékony időjárás, frontok hatása a szervezetre

Megkülönböztetünk hideg- és melegfrontot is, ezek hetente (!) akár kétszer-háromszor vonulhatnak át fejünk felett, mivel Magyarország földrajzi helyzete miatt kettős fronthatásoknak van kitéve. Ez évente több száz frontot jelent, így nem meglepő, hogy a hazánkban élő emberek legtöbbje frontérzékeny. Ez idő alatt a levegő oxigéntartalma csökken, így sokkal erősebben kell lélegeznünk azért, hogy szervezetünket megfelelő mennyiségű oxigénnel tudjuk ellátni.

Vannak, akiket egyáltalán nem zavar az, ha egyszer hétágra süt a nap, két órával később pedig már szakad az eső. Velük ellentétben a rengetegen érzik, ha valami van (vagy közeledik) a levegőben. Megjósolják az időjárást, hiszen tudják, hogy például a hirtelen jött, nehezen múló fejfájásuknak valami oka van.

A frontérzékenység tünetei közé tartozik a fejfájás, az ízületi fájdalom, a figyelem és koncentrációs képesség romlása, az ingerlékenység, valamint a gyakori hangulatingadozás. Az asztmás rohamok, hasi görcsök, alacsony vérnyomás is jellemző panaszok, a reumás fájdalmak pedig fokozódhatnak.

Egészséges életmóddal és ásványokban, vitaminokban gazdag táplálkozással a frontok szervezetre gyakorolt hatásai enyhíthetők, de számos esetben meg is előzhetők. Sokat tehetünk egészségünkért akkor, ha vesszük a fáradtságot és gondoskodunk a megfelelő folyadékbevitelről, ami napi 2-3 liter.

Fontos a stresszoldás, a gyógynövényekből készített különböző teák is enyhíthetik a tüneteket, ilyen például a levendula, rozmaring vagy a citromfű. Ha azonban az otthoni praktikák nem eredményesek, érdemes gyógyszeres készítményekhez fordulni, melyek rövid hatóidejüknek köszönhetően szinte azonnal elmulasztják a fájdalmakat.

Termék:

Advil Ultra lágyzselatin kapszula 20x 1464 Ft
Algoflex Forte filmtabletta 20x 1796 Ft
Advil Ultra Forte lágyzselatin kapszula 24x 2342 Ft
Nurofen Forte 400mg bevont tabletta 24x 1599 Ft
Aspirin Effect 500mg granulátum 10x 996 Ft
Panadol Rapid 500 mg filmtabletta 24x 799 Ft
Antifront Béres belsőleges cseppek 30ml 1624 Ft
Aspirin Ultra 500 mg bevont tabletta 20x 1249 Ft
Algoflex Rapid 400mg lágy kapszula 20x 1896 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu