Hogyan enyhíthető hatásosan az allergia okozta orrdugulás?

A júniustól szeptemberig tartó allergiaszezon rengeteg ember életét megkeseríti. Orrfolyás, tüsszögés, nehéz alvás, viszkető és égő szemek. Tünetek, amik ellen sok esetben nincs menekvés. Az allergia gondoskodik arról, hogy minden nap a túlélésért küzdjön az, aki a betegségben szenved. És bár a nappalok aránylag elviselhetővé válnak egy idő után, az éjszakák a szezon végéig borzalmasan telnek.

Az orrdugulás az allergia egyik legkellemetlenebb és leggyakoribb tünete, melynek következménye a hetekig tartó kialvatlanság, ingerlékenység és fáradtság.

Orrdugulás amiatt alakul ki, hogy az orrüregben és az orrnyálkahártyán vírusok telepednek meg, ezért a szervezet nagyobb mennyiségű váladékot termel, hogy kiürítse ezeket a kórokozókat. Mivel a nyálkahártya begyullad, ezért megduzzad, így az orr bedugul.

Allergiás tüneteket tovább súlyosbíthatja az orrdugulás, mivel ha nem tudunk megfelelően lélegezni, a szánkon keresztül próbálunk levegőt venni. Így a légutak is kiszáradnak majd, ami további fertőzésekhez vezet.

Számos házi praktika mellett azonban érdemes beszerezni egy valóban hatásos orrcseppet vagy orrspray-t, amely pár perc alatt képes enyhíteni a kellemetlen orrdugulást.

A ma gyógyszertárakban kapható készítmények gyorsan hatnak és az orrdugulás mértékétől függően hosszantartó megoldást nyújtanak.

Az orrspray azért hatékonyabb, mint az orrcsepp, mert az orrüregbe fújva nagyobb felületen éri az orrnyálkahártyát, illetve a felesleges keserű ízű folyadékot nem kell lenyelni sem.

Orrspray-k használatával kapcsolatban mindenképp be kell tartani az adagolási előírásokat, ugyanis a nazális készítmények függőséghez is vezethetnek!

Termék:

Allergodil orrspray 10ml 1842 Ft
Otrivin 1mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml 1762 Ft
Nasopax orrspray felnőtteknek 10ml 1599 Ft
Rhinospray Plus oldatos orrspray 10ml 1799 Ft
Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray 10ml 1497 Ft
Taleum orrspray 15g 1754 Ft
Prevalin Allergia 20ml 2996 Ft
SeptaNazal oldatos orrspray felnőtteknek 10ml 1762 Ft
Xilomare 1 mg/ml oldatos orrspray 10ml 1716 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu