Allergia általi szemviszketés

Az allergiás szemviszketés ellen hatékonyan alkalmazható szemcseppek
promóció

Magyarországon mára népbetegségnek számít az allergia. A betegséggel járó tünetek nem csak kellemetlenek, de szünet sincs benne. A hétköznapokat és a várva várt nyaralást is ugyanúgy teszi tönkre. A légúti eredetű allergia tünetei közé tartozik a szemviszketés, orrdugulás, orrfolyás, könnyezés és tüsszögés. Júliustól szeptemberig tartó panaszok, amiktől alig lehet megszabadulni. Néha enyhülnek, máskor elviselhetetlenné válnak.

Allergia általi szemviszketés

Az allergiagyógyszerek bizonyos mértékig enyhítenek a panaszokon, de teljes tünetmentességet nem minden esetben lehet elérni velük. A legkínzóbb tünetek (az orrdugulás mellett) a szem viszketése és könnyezése, amikor a beteg úgy érzi, valamilyen idegen test van a szemében.

Ez az állapot akkor alakul ki, amikor az allergén érintkezik az arra érzékeny szemmel. Ettől folyamatosan könnyezik, vörössé és duzzadttá válik.

Mivel a szemünket megvakarni nem tudjuk, első mozdulatunk az, hogy a szemünkhöz kapva erősen dörzsölni kezdjük a szemhéjat és a szem környékén lévő bőrt. Ezzel pedig csak rontunk a helyzeten.

Szemviszketés ellen számos házi praktikát lehet alkalmazni, ezek azonban nem mindenkinél válnak be. Ha a szem viszketése már fájdalmassá is kezd válni, mindenképp szerezzünk be gyógyszertárakban kapható szemcseppet.

Szemcsepp rendszeres használatával ugyanis nem csak kezelhető, de bizonyos szinten meg is előzheti a szem viszketése. Allergia következtében a szem kivörösödik, gyulladástól pedig duzzadttá is válhat.

Ez ellen lépnek fel azok a szemcseppek
, amelyekben gyulladásgátló hatóanyag is található. Az allergiás panaszok enyhítésében nagy szerepet játszanak, nyugtató hatással vannak a szemre, csökkentik az égő, viszkető érzést.

Termék:

Allergodil szemcsepp 6ml 1937 Ft
Ophylosa 0,15% oldatos szemcsepp 10ml 1459 Ft
Opticrom oldatos szemcsepp 10ml 1259 Ft
Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp 10ml 1286 Ft
Taleum szemcsepp 10ml 1584 Ft
Alleopti Komfort 20 mg/ml oldatos szemcsepp egyadagos 20x 1296 Ft
Iridina Due 0,5mg/ml oldatos szemcsepp 10ml 1832 Ft
AloVis szemcsepp 10ml 1440 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu