Nyár utáni regenerálódás: táplálkozás, mozgás és keringés

A nyári hőség megviseli az emberi szervezetet. Bár az időseket féltjük a legjobban, a fiatalokat is ugyanúgy érinti néhány dolog. A hónapokig tartó hőség hatással van a mindennapi életre, legyen szó alvásról (ami nehezebben megy) vagy az étvágyról (ami csökken). Valahol érthető, hogy nyáron nem az a legfőbb vágya az embereknek, hogy a forró tűzhely mellett álljon órákat csak azért, hogy egészséges ételeket tudjon fogyasztani. Ilyenkor kezdődik a bűnözés, aminek következménye az, hogy felszalad ránk néhány plusz kiló.

Nyár utáni regenerálódás: táplálkozás, mozgás és keringés

Aztán ott van az edzés. Ha valaki frissen kezdte a sportolást, a hőség megijeszti. Lemond a mozgásról egy időre vagy inkább örökre.

Viszont azután, hogy beköszöntenek a hűvösebb napok, amikor 30 helyett már csak 23 fok van délután, érdemes visszatérni a hőség előtti szokásokhoz.

Mozgás és táplálkozás

Nem kell feltétlen kőkeményen diétázni ahhoz, hogy leadjuk a plusz kilókat. Táplálkozással kapcsolatban rengeteg tanácsot, tippet és trükköt találunk az interneten, ezek helyességéről azonban érdemes először meggyőződni, mielőtt alkalmazni kezdjük.

Szükségünk van zöldségekre, gyümölcsökre és húsokra is. Fontos a változatos étkezés és olyan apróságoknak tűnő dolgokra is oda kell figyelni, mint a kevés só használata.

Szénhidrátot és zsírt is be kell juttatnunk a szervezetbe, bár ezek mennyisége korlátozott. Ugyanúgy, ahogy a reggeli, az ebéd és a vacsora adagok is.

Egészséges táplálkozás nélkül ugyanis a mozgás is sokkal nehezebben fog menni. Az otthoni főzés azonban nem mindenki számára elérhető lehetőség, ezért érdemes vitaminokat vagy táplálékkiegészítőket fogyasztaniuk.

Így a fontos ásványi anyagok, amelyekre szüksége van a szervezetnek, gyorsabban és jobban tudnak majd felszívódni a szervezetben.

Keringés

Ha a keringésünk nem megfelelő, romlik a közérzetünk, fáradtnak érezzük magunkat, nem tudunk koncentrálni. Általánosságban elmondható, hogy a keringés működéséhez hozzájárul a folyadékbevitel, az erek rugalmassága, a mozgásban gazdag életmód.

Termék:

BioCo Csipkebogyós Retard C-vitamin 1000mg tabletta 100x 1799 Ft
Béres Csepp Extra 4x30ml 4290 Ft
Vitaking Mega 1 Family Multivitamin tabletta 120x 3990 Ft
Magnerot tabletta 50x 2996 Ft
Jutavit C-vitamin 1000mg +D3-vitamin csipkebogyó kivonattal nyújtott felszívódású filmtabletta 100x 1399 Ft
Eurovit Oliva-D 2200NE tabletta 60x 2464 Ft
bioheal Acerolás C-vitamin 1100mg + D3-vitamin 2200NE filmtabletta 105x 1799 Ft
Damona C-vitamin 1000mg retard + D3-vitamin + Cink tabletta 100x 1799 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu