Az immunrendszer egészségéért C- és D-vitaminokkal

Az időjárásnak megfelelő öltözködés, a teázás és a megbetegedés elleni praktikák mellett, már csak egyetlen dologra kell odafigyelnünk télen: az immunerősítésre, amelyhez C-, és D-vitamin is szükséges.

Az immunrendszer egészségéért C- és D-vitaminokkal

A két vitamin egymást tökéletesen kiegészíti, ezért a legtöbb immunrendszert erősítő termék úgy lett elkészítve, hogy a hatóanyagok együtt igazán jó hatással legyenek a szervezetre.

Külön-külön mindkét vitaminnak óriási szerepe van az immunrendszer erősítésében, mondhatni ezek adják egészségünk alapját. A kettő közösen azonban még hatékonyabban alkalmazható.

A C-, illetve D-vitamin megfelelő mennyiségben történő fogyasztása a hidegebb hónapokban különösen ajánlott.

Ilyen hatással van a szervezetre a C-vitamin

A C-vitamin egy vízben oldódó tápanyag. Megvédi a sejteket a szabad gyököktől, valamint elősegíti a csontozat és az izomzat regenerálódását. Ha a szervezetben túl sok C-vitamin van, a felesleg vizelettel távozik.

Megtalálható friss gyümölcsökben és zöldségekben. Véd a fertőzésektől, gyorsabban gyógyulnak a sebek, valamint gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert.

Miért szükséges a D-vitamin és hogyan pótolható a hiánya?

Magát az immunrendszert, mint a szervezet védekezőképességét, a D-vitamin aktivál. Ezt a rendszert a T-sejtek védik, amelyeknek a D-vitamin ad erőt.

D-vitamint olyan élelmiszerekkel is magunkhoz vehetünk, mint a tejtermékek, a tojás vagy a különböző halak, azok mája.

Amellett, hogy védi az immunrendszert, jó hatással van a kalcium felszívódására és beépülésére, valamint a csontozatra és izomzatra gyakorolt pozitív hatása is kiemelkedő.

A D-vitamin véd a megbetegedésektől és segít elkerülni a fertőzéseket, gyulladáscsökkentőként is alkalmazható.

A vitaminszintet laboratóriumi vizsgálattal lehet ellenőriztetni. Erre azért van szükség, mert feleslegesen nem kell és nem is szabad vitaminkúrákba kezdeni, ugyanis túladagolás tüneteit produkálhatja a szervezet.

Az adagolás arányáról mindig kérdezzük meg orvosunkat! Más mennyiségre van szüksége egy gyereknek, de a nőknek és férfiaknak ajánlott arány között is van eltérés.

Termék:

Jutavit C-vitamin 1500mg +D3-vitamin + Cink + Csipkebogyó + Acerola kivonattal nyújtott felszívódűsú filmtabletta 100x 2290 Ft
Cetebe C-vitamin +D-vitamin +Cink kapszula 60x 2694 Ft
Jamieson C és D3-vitamin 500 mg/ 500 IU szopogató tabletta cseresznye ízesítéssel 75x 2790 Ft
Jutavit C-vitamin 500mg +D3-vitamin+Cink csipkebogyó kivonattal nyújtott felszívódású filmtabletta 100x 1399 Ft
Jutavit C-vitamin 1000mg +D3-vitamin+Cink csipkebogyó kivonattal nyújtott felszívódású filmtabletta 100x 1570 Ft
BioCo C+D Duo tabletta 100x 2190 Ft
bioheal Acerolás C-vitamin 1100mg + D3-vitamin 2200NE filmtabletta 105x 2624 Ft
Damona C-vitamin 1000mg retard + D3-vitamin + Cink tabletta 100x 1899 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu