A megfázás okozta torokfájás tünetei és kezelése

A torok a szájüregből a garatba vezet, egy meglehetősen szűk szakasz, melynek fájdalmát okozhatja irritáció, bakteriális vagy vírusos gyulladás. A torokfájás egy felső légúti megbetegedés, amely a téli időszakban, a hidegebb hónapokban igen gyakori megbetegedés.

A megfázás okozta torokfájás tünetei és kezelése

Egyaránt érinti a gyermekeket és a felnőtteket, a megfázás egyik leggyakoribb tünete. Legtöbb esetben vírusok okozzák, amelyek nem csak torokfájást, de torokgyulladást is kiválthatnak.

A torokfájás fádalomérzete több tényezőtől is függ, elsősorban attól, milyen jellegű megbetegedés tüneteként jelentkezik. A torok kaparhat, viszkethet, de a beteg gombócot is érezhet a torkában, ami miatt a nyelés fájdalmassá válik.

Különböző gyulladáscsökkentő készítményekkel enyhíthetők a panaszok. Ezek általában szopogató tabletták vagy oldatok formájában kaphatók, melyek feladata a torokfájást kiváltó kórokozók elszaporodásának megállítása.

Oldják a letapadt váladékot, enyhítik a köhögést és csökkentik a fájdalmat is.

Teázással enyhíthetsz a panaszokon

A teázás ősi alternatív gyógymód, amelynek hatásosságát számos alkalommal bizonyították be.

Igyál kamillateát, amely gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően gyorsan és hatékonyan enyhíti a torokfájást, csökkenti a torokgyulladást.

A lelki okokra is figyelni kell

A torokfájásnak lehetnek azonban lelki okai is, amelyekre érdemes odafigyelned, ha a fájdalomérzet makacs, és nem akar enyhülni.

Ha nem mondasz ki valamit, ami nyomja a lelked, és nap mint nap foglalkoztatja az agyad, megfájdulhat a torkod. Úgymond “megreked” benned a rossz, amit köhögés formájában próbálsz kiadni magadból.

Amikor valamit nem tudsz elengedni, képtelen vagy “lenyelni”, elkezdhet fájni a torkod. Próbáld végiggondolni, mik azok a tényezők vagy kik azok az emberek, aki a fenti érzéseket hozzák ki belőled.

Ez a fajta ellenállás hatással lehet a mindennapjaidra, a torokfájást szinte kezelheted bárhogy, csak minimális mértékű javulást fogsz tapasztalni. Nincs mese, a tünetet lelkileg is kezelned, tisztáznod kell magadban.

Termék:

Mebucain Mint szopogató tabletta 20x 1394 Ft
Strepsils Plus szopogató tabletta 24x 1599 Ft
Strepsils Eper ízű cukormentes szopogató tabletta 24x 1444 Ft
Strepsils Honey and lemon szopogató tabletta 24x 1444 Ft
Strepsils Menthol és Eucaliptusz szopogató tabletta 24x 1444 Ft
Tantum Verde 3mg menta ízű szopogató tabletta 20x 1692 Ft
Tantum Verde 1,5mg/ml szájnyálkahártyán alkalmazott spray 30ml 1754 Ft
Tantum Verde 3mg eukaliptusz szopogató tabletta 20x 1692 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu