Klimax hormonmentes kezelése

A klimax avagy a változókor általában a negyvenes életévek végén köszönt be a nőknél. A szerencsésebbek megússzák súlyosabb panaszok nélkül, ám sok nőnek komoly kényelmetlenséget okozhatnak a hormonális változások nyomán fellépő tünetek. A szervezetben ugyanis ilyenkor csökken a női hormonok szintje, aminek hatására rendszertelenné válik a menstruáció, emellett a „klimaxoló” nő életét a hőhullámok, az éjszakai izzadás vagy hangulatingadozások is megkeseríthetik.

Klimax hormonmentes kezelése

A panaszokat akár a hiányzó hormonok mesterséges visszapótlásával is lehet csillapítani, ám az ezzel járó egészségügyi kockázatok (pl. emlődaganatra, trombózisra való fokozott hajlam) miatt egyre többen fordulnak a klimax hormonmentes kezelése felé.

Kezeljük természetesen az életkor természetes velejáróit

Jóllehet, a változókori tünetek tartósan megterhelik a női szervezetet, de mégis, a hormonális változásokra adott természetes testi reakciónak tekinthetők. Éppen ezért sok nő szívesebben választ természetes alapanyagú, azaz növényi készítményt panaszai enyhítésére. Ezek között az egyik legnépszerűbb a poloskavész nevű gyógynövény gyökeréből készült kivonat, melynek hatásosságát és biztonságosságát számos tanulmány eredményei igazolják. A botanikai nevén Cimicifuga racemosaként ismert, fehér virágzatú gyógynövény Észak-Amerikából származik, és immár több mint száz éve alkalmazzák különböző nőgyógyászati problémák kezelésére. Világszerte több millió nő használta és használja megelégedéssel a változókori tünetek enyhítésére.

Garantáltan hormonmentes: a poloskavész gyökértörzsének kivonata

A gyógynövény előnyös klinikai hatásai a föld alatti részben, az ún. gyökértörzsben található hormonmentes hatóanyagoknak tulajdoníthatóak. A hatóanyagokat modern gyógyszer-technológiai eljárások segítségével nyerik ki az ellenőrzött körülmények között termesztett növény gondosan előkészített gyökértörzséből. A speciális eljárással előállított hatóanyag-komplex, az ún. iCR-kivonat* képezi a két növényi gyógyszer, a Remifemin és a Remifemin Plus alapanyagát.

Az iCR-kivonat nem tartalmaz hormont, és hatást sem hormonális úton fejti ki, éppen ezért nincs nemkívánatos hatása sem az emlőre, sem pedig a méhnyálkahártyára – amint az a Menopause című szakmai folyóiratban is megjelent:

“Minthogy az iCR -kivonat nem fokozza az ösztrogénérzékeny emlőráksejtek szaporodását, ezért biztonsággal alkalmazható olyan pácienseknél is, kiknek anamnézisében emlőrák szerepel. Ezzel szemben a szóját, illetve vörös herét, valamint a különböző növényi hatóanyagok kombinációit tartalmazó készítmények gyorsíthatják a sejtosztódást, emiatt ezeket a készítményeket a fokozott emlőrák-kockázattal, vagy pozitív kórtörténettel rendelkező páciensek esetében csak nagy körültekintéssel lehet alkalmazni.” – idézet a Menopause című szakmai folyóiratban megjelent közleményből 2004.Vol.11, No3 („Influence of Marketed Herbal Menopause Preparations on MCF-7 Cell Proliferation”)

* izopropanolos Cimicifuga racemosa, a Remifemin és a Remifemin Plus hatóanyaga

Honlap: http://www.remifemin.hu

Termék:

Remifemin tabletta 60x 2432 Ft
Remifemin Plus filmtabletta 60x 3642 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu