SeptoAqua oldatos orrspray felnőtteknek 30ml

1549 Ft
Eredeti ár: 1845 Ft
52 Ft/ml

Az orrnyálkahártya kiszáradásával küszködő egyéneknek, légkondicionált vagy központi fűtésű helyiségekben élő és dolgozó egyéneknek mindazoknak, akiknek légúti nyálkahártyája nagymértékben ki van téve kiszáradásnak (dohányosok, énekesek, hivatásos gépkocsivezetők, stb.).

SeptoAqua felnőtteknek
oldatos orrspray, izotóniás oldat

Olvassa el figyelmesen az alábbi használati útmutatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.
Ez az orvostechnikai eszköz orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e készítmény körültekintő alkalmazása.
- Tartsa meg a használati útmutatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
- További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez!
- Forduljon orvosához, ha tünetei súlyosbodnak vagy 14 napon belül nem enyhülnek.
- Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a használati útmutatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Mit tartalmaz a SeptoAqua?
Az oldatos orrspray tartalma milliliterenként:
nátrium-klorid 8,8 mg
magnézium-szulfát-heptahidrát 2,5 mg
magnézium-klorid-hexahidrát 1,8 mg
kalcium-klorid-dihidrát 0,5 mg
nátrium-hidrokarbonát 0,1 mg

A SeptoAqua izotóniás oldat, ásványi sókat: nátrium-kloridot, magnézium-szulfát-heptahidrátot, magnézium-klorid-hexahidrátot, kalcium-klorid-dihidrátot, és nátrium hidrokarbonátot tartalmaz tisztított vízben, amelyek biztosítják a következő ionmennyiségeket 1ml oldatban:
klorid (Cl-) legalább 5,50 mg
nátrium (Na+) legalább 2,50 mg
magnézium (Mg2+) legalább 0,35 mg
szulfát (SO42-) legalább 0,60 mg
kalcium (Ca2+) legalább 0,08 mg
hidrokarbonát (HCO3-) legalább 0,03 mg

Milyen betegségek esetén alkalmazható a SeptoAqua?
A SeptoAqua ásványi sók izotóniás oldata, amely öblíti, nedvesíti, és tisztítja az orrnyálkahártyát. Segít fellazítani és eltávolítani a szennyeződéseket az orrnyálkahártyáról. Javasolt továbbá a sűrű orrváladék hígítására meghűlés és allergia esetén. Felnőtteknél, időskorúaknál, gyermekeknél, és csecsemőknél naponta alkalmazható az orrnyálkahártya tisztítására.
Terhes nők és szoptató anyák számára is megfelelő.

A SeptoAqua a következő esetekben ajánlott:
- az orrnyálkahártya kiszáradásával küszködő egyéneknek;
- légkondicionált vagy központi fűtésű helyiségekben élő és dolgozó egyéneknek;
- mindazoknak, akiknek légúti nyálkahártyája nagymértékben ki van téve kiszáradásnak (dohányosok, énekesek, hivatásos gépkocsivezetők, stb.).

Ne használja a SeptoAqua-t:
Ne használja a SeptoAqua-t, ha túlérzékeny a felsorolt összetevők bármelyikére. A permet nem alkalmazható károsodott garatreflex esetén, vagy ha a beteg nincs teljesen öntudatánál.

A SeptoAqua fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
Ha hosszabb ideje fennálló légúti betegsége van, ami köhögéssel, légzési nehézséggel vagy lázzal jár, forduljon orvosához.

Terhesség és szoptatás
A SeptoAqua-t terhes nők és szoptató anyák is használhatják.

Hogyan kell használni a SeptoAqua-t?

Felnőttek SeptoAqua felnőtteknek
1–2 permet mind a két orrnyílásba, naponta többször

1 év feletti gyermekek SeptoAqua gyermekeknek
1–2 permet mind a két orrnyílásba, naponta többször

1 év alatti csecsemők SeptoAqua gyermekeknek
1 permet mind a két orrnyílásba, naponta többször

Ha szükséges, a SeptoAqua naponta többször használható akár hosszabb időn át is.

Az alkalmazás módja:
Távolítsa el a védőkupakot a flakonról. Az első használat előtt permetezzen ki néhány adagot a levegőbe, mígnem finom permet jelenik meg.
1. Felnőttek és 1 év feletti gyermekek
Illessze a fúvókát az orrnyílásba, és nyomja le az adagolófejet. Lélegezzen be az orrán keresztül anélkül, hogy eközben hátrahajtaná a fejét. Ha szükséges ismételje meg ezt az eljárást a másik orrnyílásba is.
2. 1 év alatti csecsemők
Fektesse le a csecsemőt, vagy ültesse fel, miközben Ön tartja a csecsemőt a karjában. Billentse a csecsemő fejét oldalra. Gyengéden illessze a fúvókát az orrnyílásba, és nyomja le egyszer az adagolófejet. Ha szükséges, ismételje meg ezt az eljárást a másik orrnyílásba is. Törölje meg a csecsemő orrát tiszta papírzsebkendővel. Ne döntse hátra a csecsemő fejét, mert az orrában levő nyák lefolyhat a garatjába.
Ha szükséges, ezt az eljárást megismételheti naponta akár többször is. Minden egyes használat után papírzsebkendővel törölje le a fúvókát, majd helyezze vissza a védőkupakot a flakonra.
Higiénés megfontolások alapján és a fertőzés terjedésének kockázata miatt az orrsprayt nem szabad több személynek használnia.

Lehetséges mellékhatások:
A SeptoAqua mellékhatásai nem ismertek.

Hogyan kell a SeptoAqua-t tárolni?

Kisgyermekektől elzárva tartandó.
Nem fagyasztható.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.

A dobozon és a flakonon feltüntetett lejárati idő után ne alkalmazza ezt az
orvostechnikai eszközt. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A csomagolás tartalma:
A SeptoAqua orvostechnikai eszköz 30 ml oldatos orrsprayt tartalmaz műanyag flakonban. A műanyag flakon adagolópumpával van ellátva a permet mennyiség adagolásához. Az adagolt permettérfogattól függően, a következő kiszerelések vannak forgalomban:
SeptoAqua gyermekeknek 45mg
SeptoAqua felnőtteknek 100mg

Gyártó:
KRKA, d. d., Novo mesto, ©marjeąka cesta 6,
8501 Novo mesto, Szlovénia

A használati útmutató engedélyezésének dátuma: 2016.szeptember

További információ a SeptoAqua oldatos orrsprayről:
Az orrnyálkahártya mirigysejtjei a belélegzett levegőt párásító nyákot termelnek, míg a sejtek csillószőreinek mozgása megakadályozza a porszemcsék, allergének, baktériumok, és vírusok bejutását a szervezetbe. Alacsony páratartalmú, szennyezett levegőn, központi fűtéses vagy légkondicionált helyiségekben tartózkodás stb. hatására túlzott mértékben kiszáradhat az orrnyálkahártya. A nagyobb mennyiségben felgyülemlő nyák és a nyálkahártya duzzanata orrduguláshoz, légzési nehézséghez, fejfájáshoz, a szag- és ízérzés megváltozásához, és fokozott fertőzéshajlamhoz vezethet.
A SeptoAqua orrspray izotóniás, ásványi sóoldat, amely nedvesíti, öblíti, és tisztítja az orrnyálkahártyát, fokozza a mucociliaris transzport hatékonyságát, megkönnyíti a beszáradt szennyeződések, az irritáló anyagok, pörk eltávolítását, és megkönnyíti az orrlégzést.

CE

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu