Mivel kezeljem az allergiám?

Allergia termékcsalád
promóció

Az allergia támadására a szervezetünk sokféleképpen reagálhat: vannak, akik csak enyhe tüneteket produkálnak; vannak, akiknek csak időszakosan keseríti az életét a betegség; de akad számos olyan beteg is, aki rendszeres vagy hosszútávon fennálló és súlyos panaszokat él át, amelyek nagymértékben rontják az életminőségét.

Alváshiány, fáradtság, ingerlékenység léphet fel a folyamatosan jelentkező zavaró tünetek hatására – ez pedig az allergiás beteg életvitelére is kihathat, és akár átmeneti személyiségbeli változásokat is előidézhet, hiszen ilyenkor a beteg már szinte semmi másra nem tud koncentrálni, mint a kellemetlen orrfolyásra, tüsszögésre és az égő-viszkető szemekre, a tünetek okozta kialvatlanságról és annak hatásairól már nem is beszélve.

Mit tehetünk az allergia tüneteinek megszüntetése érdekében?

Természetesen az első lépés a helyes diagnózis felállítása, amelyhez szakember segítsége javasolt, hiszen a kiváltó okok meghatározása összetett feladat.
Az enyhébb tünetek kezelése otthon is lehetséges: jellemzően ún. antihisztaminok, dekongesztánsok és hízósejtstabilizálók segíthetnek a kellemetlen tünetek megszüntetésében, a légzési nehézségek feloldásában és az égő szemek gyógyításában.

De miként segítenek ezek a hatóanyagcsoportok az allergiás tünetek enyhítésében?

Az ún. antihisztamin tartalmú szerek gátolják az allergiás tünetek kialakulását, mégpedig olyan módon, hogy blokkolják az allergiás reakciót kiváltó kémiai anyagok hatását a szervezetben. Az orrba fújható ún. dekongesztánsok az orrnyálkahártya ereinek összehúzásán keresztül segítenek csökkenteni az orrnyálkahártya duzzanatát és ezen keresztül enyhítik az orrdugulást. A szembe cseppenthető ún. hízósejtstabilizálók pedig az allergiás folyamat kialakulását gátolják meg lokálisan a szemben, az allergiás folyamat kezdeti lépcsőjének gátlásával.

Pollennaptár és pollen-étel keresztallergia táblázat letöltése: Pollennaptár

Kezelési lehetőségek:

Tabletta

A szezonális allergiák időszakában javasolt az olyan tabletta formátumú készítmények szedése, melyek antihisztamin tartalmukkal segítenek visszanyerni az allergiamentes, teljes élet érzését. A modern antihisztamin készítmények szedése egyszerű, hatásuk gyors és hosszan tartó, a szervezet ezeket általában jól tolerálja – ehhez azonban fontos, hogy a megfelelő terméket válasszuk.
Az Allegra és az Allegra Forte korszerű megoldást nyújthatnak az allergia kezelésében, hiszen hatóanyaguk – a fexofenadin – az újabb második generációs antihisztaminok csoportjába tartozik.

A termék szedése mellett is bárki teljes életet élhet, hiszen Allegrát szedve nem kell lemondania az autóvezetésről, vagy a nagy koncentrációt igénylő munkavégzésről sem, az egyéni reakció kellő előzetes ellenőrzését követően. A biztonságos használat érdekében azonban ehhez fontos az egyéni reakciót kellő mértékben előzetesen ellenőrizni. Alkalmazása nagyon egyszerű, hiszen napi egy tabletta szedése mellett 24 órán át segít enyhíteni a tünetek széles körét, hatása pedig gyors és hosszan tart.

Szedése akkor javasolt, ha a szokásos szénanátha tünetek (orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés és orrviszketés) közül legalább kettőt, naponta legalább egy órán át, hetente több napon át érzékel magán a beteg. E két tünet közül az egyik az orrdugulás vagy az orrfolyás kell, hogy legyen.

Orrspray

Az allergiás tünetek jelentkezésekor az orrnyálkahártya duzzanatát csökkentő orrspray is megoldást jelenthet. Számos készítményt találhatunk erre a célra, általános közös tulajdonságuk, hogy gyorsabb eredményt érhetnek el, mint a tablettás verziók, azonban jellemzően csak az orrdugulás megszüntetésére alkalmasak.
Ha a vezető tünet éppen ezzel kapcsolatos, és az orrdugulást már nehezen tolerálható problémaként éli meg a beteg, akkor komoly segítséget jelenthet, ha a tablettás kezelést kiegészíti orrspray használatával is.

Az Allenasal orrspray az ún. dekongesztánsok körébe tartozó hatóanyagot tartalmaz, tehát közvetlenül az orrnyálkahártyára hat. Az Allegra termékcsalád tagjaként megbízható és kíméletes megoldást nyújt – eukaliptuszolajjal könnyíti meg a légzést, keserűnarancs illóolajjal pedig megvédi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól. Használata gyors, praktikus és egyszerű, hatása pedig órákon át fennmarad.

Szemcsepp

A szemcseppek az allergiás kötőhártya-gyulladás ellenszerei, melyek szintén hasznos kiegészítői lehetnek a tablettás kezelésnek. Használatuk előtt fontos megkülönböztetnünk, hogy tüneteink valóban az allergiának köszönhetőek-e, vagy esetleg egyéb fertőzés hatására következtek be. Az allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás egyik fontos ismérve, hogy jellemzően kétoldali, tehát mindkét szemünkön egyszerre jelentkező reakció. Tünetei a vizes váladékozás, az erőteljes viszketés, a szem körüli gyulladás, kivörösödés, a szemhéj duzzanata és a fényérzékenység.

Az Alleopti szemcseppek az Allegra termékcsalád tagjai, melyek hatóanyagukkal képesek gátolni az allergiás tünetek kialakulását, és véget vetnek a könnyező, kivörösödött, viszkető és duzzadt szemek okozta kellemetlenségeknek. Alkalmazásuk egyszerű és gyors, valamint tartósan* használhatóak az allergia szezon alatt vagy a szezontól függetlenül jelentkező allergiás szemtünetek esetén is. Az Alleopti Komfort ráadásul tartósítószer-mentes termék, amely egyadagos tartályokban kapható, így használata praktikus, mivel nincsenek adagolási nehézségek és higiénikus, valamint gazdaságos is, mivel a fel nem bontott tartályok félretehetőek későbbre.**

Ne tűrje az allergia tüneteit, előzze meg a szövődmények kialakulását, és próbálja ki a fent leírt tippeket a gyors javulás érdekében!


* A tünetek megszűnéséig. 3 hónapnál hosszabb ideig azonban orvosi konzultáció nélkül ne használja.
** Az alumíniumtasak felbontása után az egyadagos tartályok 28 napig használhatóak fel.

Honlap: https://www.allegra.hu/cikkek/mivel-kezeljem-az-allergiam

Sanofi - Allegra 120mg filmtabletta

Termék:

Allegra 120mg filmtabletta 10x 1166 Ft
Allegra 120mg filmtabletta 30x 2461 Ft
Allegra Forte 180mg filmtabletta 10x 1542 Ft
Allegra Forte 180mg filmtabletta 30x 3294 Ft
Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray 10ml 1994 Ft
Alleopti 20 mg/ml oldatos szemcsepp 10ml 1692 Ft
Alleopti Komfort 20 mg/ml oldatos szemcsepp egyadagos 20x 1862 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu