Szükség esetén!

Lopedium
promóció

Az életben vannak ijesztő pillanatok, amikor az emberre rátörő érzés elnyomja a józan ésszel történő gondolkodást. Ilyen érzést vált ki a minden előjel nélkül jelentkező hascsikarás, a hirtelen ránk törő hasmenés. És az emberbe belenyilall, most merre és hova fussak. Mindeközben a heveny hasmenést komolyan kell venni, és lehet tenni is ellene.

Szükség esetén!

A probléma nagyon sokféle kórkép velejárója, s szinte nincs ember, aki ne esett volna át rajta, akár többször is élete folyamán. Az első és legfontosabb a folyadék utánpótlás, és az azonnali gyógyszeres kezelés megkezdése.

Mitől alakulhat ki akut hasmenés?

A gyakori laza székletürítés, amikor megnő a széklet víztartalma, a hasmenés. Ha a szervezet – a vastagbélben – nem von ki elegendő vizet a székletből, az formátlan és laza lesz, az ürítését pedig gyakran hasi görcsök, bélgáz képződés és sürgető inger kíséri. Ez azért következik be, mert a normális állag eléréshez a tápláléknak bizonyos ideig a vastagbélben kellene időznie, ám ha ez nem történik meg, magasabb marad a víztartalom, és túl gyorsan halad át a tápcsatornán.

A hasmenést okozhatja vírus, baktérium, parazita fertőzés, és bizonyos táplálékok – egyes gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, kávé, tea –, valamint bizonyos gyógyszerek összetevői, stressz, szorongás, de vegyi anyagok is vezethetnek a kialakulásához.

A tünetek, panaszok egyénenként nagyon különbözőek. A széklet állaga a puha képlékenytől a teljesen vizesig terjedhet, a színe pedig a barnától az egészen világos okkerig. A bélgörcsöket, a gáz távozását, ritkán hányinger kísérheti. A hasmenés legyengít, könnyen kiszáradáshoz vezethet, mert elektrolitok – nátrium, kálium, magnézium – vesztését okozza. A nagy folyadék- és elektrolitvesztés súlyosabb esetben ájulást is okozhat.

Az akut hasmenés hirtelen kezdődik, és általában 72 órán belül megszűnik. A hasmenés kezelése az októl függ, és tüneti kezelésére több vényre és vény nélkül kapható szer áll rendelkezésre. Ezek közül gyors hatásúak azok, amelyek a bélmozgásokat – perisztaltikát – lassítják és hozzájárulnak a széklet megszilárdításához. Bár ez nem jelent oki kezelést, azaz a tüneteket enyhíti, de a kiváltó okot nem szünteti meg, ám bizonyos kényelmetlen szituációkban megoldást nyújthat.

Mert vannak olyan helyzetek, amikor nem tudjuk megvárni, amíg az akut hasmenés tünetei enyhülnek. Egy értekezleten, egy rendezvényen vagy családi összejövetelen való részvétel is rémálommá válhat, ha a hasban a kellemetlen érzés eluralkodik, és futni kell… Ilyenkor lehet szükség a gyors megoldásra.

Aki hajlamos a bélfertőzésekre, a hasmenésre, az tudja, hogy bizonyos vény nélkül kapható szerekkel ez gyorsan megállítható, hiszen hatóanyagaik lassítják a perisztaltikát, ezáltal visszafogják a hasmenést, a széklet keményebbé válik, csökken az ürítés gyakorisága.

Már az első adag Lopedium 2 mg kemény kapszula megszüntetheti az akut hasmenés kellemetlen tüneteit!

Azt azonban fontos tudni, ha tünetei két napon belül nem enyhülnek vagy súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni. Továbbá fontos még megjegyezni, hogy bélműtétek után minden hasmenéses panasszal föl kell keresni a szakorvost, illetve akinél a hasmenés krónikus, annak tanácsos kivizsgáltatni, mi okozza a panaszait.

Loperamid tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer.
Sandoz Hungária Kft.
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
+36 1 430 2890.

OLOP877/02.17

Termék:

Lopedium kapszula 10x 1042 Ft
Lopedium kapszula 20x 999 Ft
Lopedium kapszula 30x 1872 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu