Röviden, tömören

38. heti hírszemle

Cikksorozatunk ismét jelentkezik az elmúlt rövid időszak újdonságaival, híreivel és érdekességeivel, egészségüggyel kapcsolatban.

Röviden, tömören

A fogyasztók igazolták a Béres minőséget Gratulálunk!
A magyar vásárlók ˝immunrendszer támogató˝ kategóriában a Bérestől kapják a legjobb ár-minőség arányú étrend-kiegészítőket, derült ki egy 2017 januárjában elvégzett reprezentatív felmérésből. A svájci ICERTIAS (International Certification Association GmbH) Best Buy kutatásában a válaszadókat arról kérdezték, hogy a magyar piacon megjelenő termékek közül melyekről gondolják, hogy valóban kiváló minőséget képviselnek, s mindezt jó áron kapják meg, azaz mely készítményeknek a legjobb az ár-minőség aránya. A felmérés eredménye szerint az étrend-kiegészítők között, az ˝immunrendszer támogató˝ kategóriában a Béres termékek végeztek az első helyen.
(Forrás: beres.hu)

Lesújtó hír érkezett a homeopátia-hívőknek
Nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől - fogalmazott a szerdán kiadott szakvéleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC), amely javaslatokat is megfogalmazott, egyebek között a homeopátiás készítmények összetételének feltüntetésére.
(Forrás: napi.hu)

Állami vakcinagyárat építenének
Debrecenben, az egyetem bázisán, a Richter Nyrt. és az Omninvest vakcinagyártó utódának közreműködésével indítanák újra a hazai oltóanyag-termelést, ha a kormány is rászánja a kért összeget – értesült a Népszava. A hamarosan kormány elé kerülő tervezetben azt jelölték meg célként, hogy a Magyarországon elérhető védőoltások közül minél több készüljön helyben.
(Forrás: pharmaonline.hu)

Áttörés a HIV-kutatásban - az új vakcina 99 százalékban véd
A főemlősöknél a HIV-vírustörzsek 99 százalékát megtámadó és a fertőzéssel szemben védelmet nyújtó ellenanyagot fejlesztettek ki az amerikai országos egészségügyi intézet (NIH) és a Sanofi gyógyszergyár szakemberei.
(Forrás: napi.hu)

Így áll a patikán kívüli gyógyszerforgalmazás
A forgalmazási engedélyt kérő üzletek száma és az azokban forgalmazott gyógyszerek mennyisége is alulmúlta az előzetes üzleti várakozásokat a patikán kívüli gyógyszerforgalmazás elmúlt tíz évében – közölte a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke.
(Forrás: pharmaonline.hu)

Vitaminok & társaik a (munkahelyi) stressz ellen
Sokan panaszkodnak a gyógyszertárban arra, hogy nehezen ébrednek reggelente, és a nap során sem képesek a kívánt vagy korábban megszokott fordulatszámra felpörgetni az agyukat. Van megoldás?
(Forrás: pharmaonline.hu)

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu