Szabaduljon meg a torokszorító fájdalomtól!

Angised
promóció

Bosszantó érzés, amikor elkezd kaparni a torkunk és tudjuk, hogy ebből bizony könnyen torokfájás is lehet. Ilyenkor még nyelni is nehéz, így az evés és az ivás is csak szüntelen bosszúság forrása, és az sem javít a közérzetünkön, hogy a nap végén, amikor lepihennénk, gyakran az elalvásban is zavar minket a torokfájdalom... Ismerős érzés?

Szabaduljon meg a torokszorító fájdalomtól!

A torokfájás az egyik leggyakoribb tünet az őszi-téli megfázásos időszakban, így szinte nincs is olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg élete során, milyen gyötrő is tud lenni. A torokgyulladás általában egy zavaró toroktáji kaparó érzéssel indul, amit gyakorta külső beavatkozás nélkül is legyőz az immunrendszerünk. De az is előfordulhat, hogy a fájdalom nem csitul, s lassan kínzó érzéssé válik, amikor már úgy érezzük, cselekednünk kell, hogy minél hamarabb elmúljon. Rosszabb esetben a fertőzés miatt amúgy is sérülékenyebb, gyulladt nyálkahártyán át további kórokozók is bejuthatnak a szervezetünkbe.

Mit érzek, mi okozza?

A torokfájás nem más, mint égő, szúró, kaparó érzés a garatban. Ha a torokfájást kiterjedtebb gyulladás is kíséri, sokan érezhetik a torkukat és a nyaki nyirokcsomóikat duzzadtnak, valamint fájdalmasnak a nyelést, mintha egy gombóc lenne a torkukban. A torokfájások nagyobb részét vírusos fertőzés okozza, ami aztán gyulladást vált ki a garat területén, és tulajdonképpen ez a gyulladásos reakció a felelős az általunk tapasztalt kellemetlen tünetekért: a duzzanatért, a fájdalomért, a nyelési nehézségért.

Elmúlik? Mit tehetek addig is?

A torokfájást okozó vírusfertőzéseket az immunrendszerünk pár nap alatt legyőzheti, ám az immunrendszerünknek sem árt egy kis támogatás, és a torokfájdalom kínzó érzését sem muszáj tétlenül elviselnünk. A házi gyógymódok alkalmazása mellett kézenfekvő megoldás lehet egy torokfájást csillapító, gyógyszeres hatóanyagú szopogató tabletta is.

Melyiket válasszam?

Számos szopogató tabletta közül választhatunk, de ha a tünetek miatt már szinte nyelni sem tudunk, hasznos, ha az adott készítmény tartalmaz érzéstelenítőt, vagy más olyan hatóanyagot, ami a fájdalmunkat csillapítja. Előnyös lehet, ha az adott szopogató tabletta többféle hatással is rendelkezik, így például a fájdalom csillapítása mellett segít fertőtleníteni is a gyulladt torkot. Miért fontos ez? Mert ezek a helyi fertőtlenítő hatású szopogató tabletták segíthetnek megelőzni a bakteriális felülfertőzést is. Mivel egy szopogató tablettából napi több szemet is beszedhetünk, amit aztán hosszú időn át szopogatunk el, ezáltal sokáig érintkezhet a fogainkkal, így jó választás lehet egy cukormentes készítmény, hogy a fogaink szuvasodása miatt se kelljen aggódnunk.

Angised a Sandoztól

Az Angised® szopogató tabletta egyedi hatóanyag-kombinációja* a klórhexidin fertőtlenítő és a lidokain érzéstelenítő hatását egyesítve veszi fel a harcot a torokfájással.
Az Angised® két népszerű ízben, mentolos és citromos változatban kapható, és 6 éves kortól alkalmazható. Az Angised® cukor-, laktóz és gluténmentes. Egészségpénztári kártyára elszámolható.

Az Angised tabletta tüneti kezelésre alkalmas, így tanácsos orvoshoz fordulni, ha a tüneteink 3-4 nap után sem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

* Azonos hatóanyag-kombinációval rendelkező termék magyarországi kereskedelmi forgalomban nem hozzáférhető. Forrás: IMS Sell-in Dataview, 2016.01-12. és 2017.01-07., eladott dobozszám adatok alapján.

OANG1069/09.17


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termék:

Angised citrom ízű cukormentes szopogató tabletta 24x 1596 Ft
Angised mentol ízű cukormentes szopogató tabletta 24x 1596 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu