Aktív szén csodája

Cralex
promóció

1831-ben pedig egy francia professzor, Tourey akadémikus kollégái szeme láttára halálos mennyiségű sztrichnint vett be,majd annak hatását aktív szén segítségével semlegesítette, így túlélte az esetet. Ez azt bizonyította, hogy az aktív szén (carbo activatus) rendkívül hatásosan képes különböző gyomor- és bélrendszeri mérgezések megszüntetésére.

Aktív szén csodája

Vírusos, vagy baktérium okozta hasmenésre, ételmérgezés kezelésére régóta alkalmazzák az úgynevezett carbo activatus-t, magyarul aktív szenet, más néven orvosi vagy aktivált szenet: egy i.e. 1550-ből való papirusztekercs is említi már, hogy az aktív szén igen hatékony ételmérgezések esetén.

Az aktív szenet növényi anyagokból, nagy adszorpciós képességű anyag előállítására alkalmas elszenesítési eljárással készítik. A szénnek az ún.aktív felülete igen nagy: ezen a felületen kötik magukhoz a baktériumokat, vírusokat, ezzel megakadályozva azok felszívódását a szervezetbe. Egy gramm szén felülete körülbelül 2 teniszpálya méretének felel meg, tehát nagyjából 500 négyzetméter nagyságú.

Az aktív szén előnyei:
- baktérium, vírus, ételmérgezés okozta hasmenéseket igen hatékonyan kezel
- jól tolerálható: minimális mellékhatás és ellenjavallat
- teljes mértékben természetes: növényi eredetű
- helyreállítja a természetes perisztaltikát
- a hasmenés okára hat
- biztonságosan használható szinte bármely korosztálynál:
- adható terhesség és szoptatás idején,
- valamint kisgyermekeknek is
- nincs rossz íze, gyakorlatilag ízetlen

A természet produkál érdekességeket
A Zanzibár szigetén élő Colobus majmocskák fogyasztanak olyan növényket - mint például a mangó levele és az indiai mandula magja -, amelyek számukra mérgezőek. Ezért a majmok táplálékuk könnyebb megemésztése és a növényekből a szervezetükbe kerülő toxikus anyagok megkötése érdekében faszenet kutatnak fel és fogyasztanak el, ezzel közömbösítve a méreganyagokat.

Mikor használható?

Hasmenést, hascsikarást, bélműködési zavarokat leggyakrabban ételmérgezés, baktérium vagy vírusfertőzés okozhat. A nem megfelelő étrend, a helytelenül összeállított diéta szintén gyomorproblémákhoz vezethet, mint ahogy külföldi utazások alkalmával a hazai ízektől eltérő ételek, vagy a nem megfelelő vízminőség betegítheti meg szervezetünket.

A hasmenés váratlanul fellépő tünet, kezelés nélkül több napig is elhúzódhat, rosszabb esetben akár több hétig. Érdemes olyan szert használnunk, mely könnyen hozzáférhető, gyorsan megköti a mérgeket, és eltávolítja azokat a szervezetünkből.

Ilyen a vény nélkül kapható Cralex® kapszula, mely az aktív szén jótékony hatásával segíti elő a mielőbbi gyógyulást. Gyermekek és felnőttek egyaránt biztonságosan, mellékhatások nélkül szedhetik.

Hogyan hat?

A Cralex® kapszulában jelenlévő aktív szén mintegy szűrőként fejti ki hatását szervezetünkben: magához vonzza a bélcsatornában jelenlévő káros anyagokat, megköti azokat, melyek azután a széklettel távoznak. Hatásossága nagy megkötőképességében rejlik, ugyanis 1 gramm aktív szén fajlagos felülete mintegy 2 teniszpálya területének felel meg. A gyomorba kerülő kapszula tartalma finom porrá esik szét, és nagyon rövid idő alatt megköti a szervezetben talált toxinokat és baktériumokat. Így a mérgező anyagok gyorsan kiürülnek, a panaszok pedig megszűnnek.

Ugyanakkor a Cralex® kapszulában található aktív szén a gyomorból nem szívódik fel, tehát a mérgező anyagok nem juthatnak be a vérkeringésbe. Ezért szedése biztonságos, szinte mellékhatások nélküli. Leggyakrabban csupán a széklet feketés elszíneződése jelentkezik mellékhatásként.

A Cralex® megállítja a káros anyagok okozta hasmenést, tisztítja a bélrendszert és enyhíti hasmenéses tüneteket. Az akut hasmenés Cralex®-szel, diétával és sok folyadékkal eredményesen kezelhető.

Honlap: http://www.cralex.hu

Termék:

Cralex 200mg aktív szén kemény kapszula 25x 1194 Ft
Cralex 200mg aktív szén kemény kapszula 50x 1699 Ft
Cralex 125mg tabletta 40x 1199 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu