Kullancs kiszedése szakszerűen

Ismerje, hogyan történik a kullancs kiszedése szakszerűen. A kullancs kiszedése gyorsan és szakszerűen kell, hogy megtörténjen! A statisztikák szerint ha a fertőzött kullancs 24 óráig van a bőrben, akkor már biztos, hogy át is adja a kórokozót! Rendkívül fontos, hogy a bőrbe fúródott, táplálkozását megkezdő kullancsot mihamarabb eltávolítsuk. A kullancs kiszedése nagy óvatosságot igényel, különben a fertőzés veszélyét kockáztatjuk!

2 fő szabályt tartsunk szem előtt! A kullancs által hordozott kórokozók átvitele jellemzően a beszúrást követő néhány óra múlva történik.
- A bőrben rögzült kullancsot az észlelést követően késlekedés nélkül el kell távolítani.
- A kullancs kiszedése szakszerűen történjen!

Az első 24 óra kritikus
Ha a kullancs kiszedése szakszerűtlen, az eltávolítás során is kaphatunk fertőzéseket, ezért csak lefertőtlenített eszközöket használjunk!

A statisztikák szerint ha a fertőzött kullancs 24 óráig van a bőrben, akkor már biztos, hogy át is adja a kórokozót! Rendkívül fontos, hogy a bőrbe fúródott, táplálkozását megkezdő kullancs kiszedése mihamarabb megtörténjen. Az első 24 óra a kritikus intervallum, ez idő alatt késlekedés nélkül el kell távolítanunk a kullancsot!

Kullancs kiszedés eszközei
A kullancs eltávolításához használhatunk csipeszt vagy ha nincs más a szabadban kéznél, túra kést vagy bicskát.

Beszerezhetünk fertőtlenítő géleket, fertőtlenítő törlőkendőket, alkohol mentes jód-oldatot (polyvidon-jód oldat) vagy sebészeti alkoholt (70%-os alkohol, Alcoholum dilutum 70%) illetve sebbenzint.

Kullancs kiszedés folyamata
Ezekkel a kémszerekkel fertőtlenítsük eszközünket, majd ha kullancs kiszedése megtörtént, a visszamaradt sebet is fertőtlenítsük és zárjuk le sebtapasszal vagy steril gézzel.

A használt eszközöket a a kullancs kiszedése után is fertőtlenítsük le és ne feledkezzünk meg a kezünkről sem az esetleges szennyeződések miatt!

Az eltávolított kullancsot egy műanyag fiolában, vagy tégelyben tároljuk, mert ha gond lenne később, a kullancs vizsgálható fertőző betegségek kórokozóira!

Kullancs csípés esetén nem kell pánikba esni és azonnal orvoshoz fordulni. Az a fontos, hogy minél hamarabb szabaduljunk meg a parazitától és a kullancs kiszedése szakszerűen történjen meg. Jegyezzük fel a kullancs csípés helyét és időpontját. Ha elpusztítjuk a kullancsot, vagy annak a tetemét mindenképpen égessük el, ez a legbiztosabb módja a kórokozók elpusztításának.

Honlap: http://www.kullancsvedelem.hu
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.