Milyen hatása van a macskagyökérnek?

Relaxina
promóció

Humán vizsgálatok során hatékonynak találták enyhe és közepes alvászavarokban, a REM fázisra gyakorolt kedvezőtlen hatás és a kognitív funkciók másnapi szignifikáns károsodása nélkül, azaz a figyelem, megfigyelőképesség, érzékelés-észlelés, emlékezet, gondolkodási funkciók másnap nem változnak. Az ajánlott dózisban javítja az alvás minőségét és csökkenti az elalvásig eltelt időt.

Milyen hatása van a macskagyökérnek?

A macskagyökér kivonatban lévő valerénsavak olyan enzimeket képesek befolyásolni és gátolni, amelyek a gamma-amino-vajsav (GABA) lebontásáért felelősek. A valerénsav gyengén kötődik a GABA-A receptorhoz, gátolja a GABA újrafelvételét és fokozza a GABA felszabadulást, növelve ezzel a GABA szintjét a szinaptikus résben. Kimutatták, hogy a fő hatás a valerénsav GABA lebomlását gátló hatásából és a macskagyökér GABA tartalmából eredhetnek.

A gamma-aminovajsav koncentráció növekedése a központi idegrendszerben általános szeditációt eredményez.

A stresszre többféleképen válaszolhat szervezetünk, lehetnek fizikai megnyilvánulásai, és pszichés reakciók.

Pszichés stressz-válaszok:

1. Félelem, szorongás: Egy felfogott fenyegetésre adott normális válasz. A félelmet egy-egy jól körülhatárolt konkrét fenyegetés, míg a szorongást valamilyen homályos vagy rosszul felfogott fenyegetés váltja ki.

2. Poszttraumás stressz-zavar: súlyos trauma hatására alakulhat ki. Tünetei: beszűkülés (a mindennapi élettől való eltávolodás), a trauma állandó újraélése (álomban vagy ébren), a szervezet fokozott aktivációs szintje (alvászavarok, koncentrációs zavarok, nyugtalanság), bűntudat

3. Harag: Támadó jellegű emóció, amely az egyént agresszív viselkedésre készteti

4. Agresszió: minden olyan szándékos cselekvés, amelynek indítéka, hogy valakinek vagy valaminek kárt, sérelmet vagy fájdalmat okozzon

5. Fásultság, depresszió: Olyan helyzetekben alakul ki, amikor az emberek úgy érzik, nem képesek változtatni a helyzetükön (befolyásolhatatlan események)

6. Kognitív károsodások: Súlyos stressz hatására koncentrációs nehézségek, a logikus gondolkodás szétesése, és a figyelem elterelhetősége is kialakulhatnak.

Következményei:
Képtelenség az alternatív lehetőségek mérlegelésére
Visszatérés gyermeki, az adott helyzetben értelmetlen viselkedésmintákhoz
Óvatos emberek még óvatosabbak lesznek; agresszív emberek dühöngenek

Honlap: http://www.relaxina.hu

Termék:

Relaxina 210mg tabletta 20x 1533 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu