Hólyagérzékenység

Urostemol Femina
promóció

A húgyhólyag hiperaktivitása és a sűrű vizelési inger rendkívül zavaró például vásárláskor, moziban, színházban vagy sportolás közben. Csak az imént volt mosdóban, de a hólyagja ismét félreérthetetlen jeleket küld. És még csak nem is ivott túl sokat!

Hólyagérzékenység

A panaszok – állandó vizelési inger annak ellenére, hogy a húgyhólyag csak részben telt meg – jellegzetesek a húgyhólyag túlérzékenysége, más szavakkal „idegessége”, hiperaktivitása esetén. A gyakori vécére járás az érintettek mindennapjait, életvitelét zavarja, ráadásul szinte lehetetlenné teszi a nyugodt, pihentető alvást. Az ezzel a problémával küzdő nők korlátozva érzik magukat az élet minden területén: mind a baráti és partnerkapcsolataikban, mind szakmai tevékenységük során.

A panaszok súlyosbodásával a sürgető vizelési inger akaratlan vizeletvesztéshez vezethet; ezt nevezik inkontinenciának. Amit sajnos sokan nem tudnak: már a kezdet kezdetén érdemes a tünetekkel érdemben foglalkozni, mert így megakadályozhatjuk a panaszok romlását.

A húgyhólyag túlérzékenységének általános okai

A hólyag túlérzékenységét (hiperaktivitását) a hólyag izomzatának fokozott érzékenysége okozza. Az izomreceptorok túlzottan aktivizálódnak, emiatt a hólyagizomzat összehúzódik, annak ellenére, hogy a hólyag maga szinte teljesen üres. A jelenség akkor is bekövetkezik, ha előzőleg egészen kevés folyadékot fogyasztottunk.

Az izomreceptorok túlzott érzékenységének számos oka lehet.

A terhességgel vagy a menopauzával (változókor) összefüggő hormonális változások
Minden lényeges hormonális változás kihat a húgyhólyag/medencealapi rendszer működésére. A menopauza felborítja a hormonegyensúlyt, aminek következtében a vizeletkiválasztó rendszerben a nyálkahártyák elvékonyodnak és érzékenyebbé válnak. Ez a folyamat kiválthatja a húgyhólyag hiperaktivitását, és teret nyit a húgyúti fertőzéseknek is.

Pszichés tényezők, pl. stressz, időhiány, izgalom
A pszichés stressz gyakran megzavarja az idegrendszer és a hólyagizomzat közötti érzékeny kölcsönhatást. Az idegesség, a feszültség vagy a mindennapok gondjaival való küzdelem is kiválthat hólyagpanaszokat.

Gyakori húgyúti fertőzések
A visszatérő húgyúti fertőzés folyamatosan irritálja a hólyagot. A kórokozók megtelepednek a húgyhólyagban, és folyamatosan húgyhólyaggyulladást okoznak. A húgyhólyag még a fertőzés legyőzése után is nagyon érzékeny marad, illetve gyakori vizelési ingerben megnyilvánuló funkcionális rendellenesség lép fel.

Külső ingerek, pl. nyirkosság, hideg
Meg kell azonban jegyeznünk, hogy számos esetben a funkcionális rendellenességek hátterében nincs patológiás elváltozás.

A hólyagérzékenység nem játék!

Ne vegye félvállról ezeket a panaszokat! Minél előbb kezdje meg a kezelésüket, mert így elejét veheti annak, hogy a tünetek súlyosabbá váljanak. A gyógynövény alapú készítmények jelentősen enyhítik a panaszokat. Alkalmazásuk segít abban, hogy visszanyerje az önbizalmát, és ismét gondtalanul élvezhesse az életet.

Honlap: http://www.urostemol.hu

Termék:

Urostemol Femina kemény kapszula 40x 4284 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu