Az illóolaj esszenciák csodája

Anandam promóció

Az esszenciális illóolajok a természetben is fellelhető illékony agyagok, melyek a bokrokban, virágokban, fákban, gyökerekben, cserjékben és magvakban képződnek.

Az illóolaj esszenciák csodája

Kinyerésük módja:

Tiszta, terápiás minőségű illóolajat vízgőzdesztillációval vagy hideg sajtolással nyernek ki a növényekből. Az illóolajok többféleképpen desztillálódnak, az előállításuk módja drámaian befolyásolja a kémiai szerkezetüket és a gyógyító hatásukat. Azok az olajok, melyek ugyanannak a növénynek a második, harmadik, negyedik desztillációjából származnak, nem olyan hatásosak, mint az első desztilláció, mert a folyamat közben egyéb kémiai anyagok keletkeznek. A magas hőmérséklet vagy nyomás az olajok finom aromás összetevőit és egyéb terápiás hatásért felelős összetevőt semmisítheti meg. A legnagyobb problémát az olajok hamisítása jelenti vagy ha szintetikus anyagokat adnak hozzájuk.

Az egyetlen mód, amellyel meg lehet különböztetni a terápiás illóolajat a hamisítványtól, a laboratóriumi vizsgálat, ilyen például a gázkromatográfia.

Az esszenciális olajok ereje az alkotóiban és azok együttműködésben rejlik. Minden esszenciális olaj 200-250 bioösszetevőből épül fel, így hatásuk igen sokféle. Azzal az egyedi tulajdonsággal is rendelkeznek, hogy képesek áthatolni a sejtfalakon, hiszen zsíroldékony felépítésük nagyon hasonlít sejtjeink felépítéséhez, molekuláik elég kicsit ahhoz, hogy a sejtmembránon át tudjanak jutni, így a vérben és szövetekben is képesek mozogni. Így, ha bőrön alkalmazzuk az olajokat, akkor perceken belül áthaladnak az egész testen.

Hogyan alkalmazzuk az olajokat?

Bőrön alkalmazva nagy mennyiségű növényi olajba kis mennyiségű illóolaj esszenciával végezhetünk masszázst. (Angol modell)

Másik módja, amikor tiszta, hígítatlan, terápiás minőségű esszenciális illóolaj alkalmazunk a problémás területen, azaz nem hígítjuk növényi olajjal. Fontos tudni mely olajat alkalmazhatunk közvetlenül bőrön. (Francia modell)

A német modell az olajok inhalálására fókuszál, melyben nagy segítséget jelent a diffúzor, ami beporlasztja a levegőbe a molekulákat. Kutatások szerint az illatok extra erős hatást gyakorolnak az agyunkra – különösen a hipotalamuszra (testünk hormonális központjára ) a limbikus rendszerre és az amigdalára (az érzelmeink feldolgozásában és raktározásában van szerepe).

Milyen gyorsan hatnak az illóolajok?

20 másodpercen belül elérik az agyat,
2 percen belül a vérkeringést,
20 percen belül a test minden sejtjéhez eljutnak.

Az esszenciákat az teszi különlegessé a természetes terápiás eszközök között, hogy egyszerre képesek hatni a testre és a lélekre is.

Botanikailag és Biokémiailag bevizsgált, terápiás minőségű bio illóolajainkat online patikánk kínálatában megtalálod.

Honlap: http://anandam.eu/

Termék:

Anandam bio citrom illóolaj 5ml 1332 Ft
Anandam bio eukaliptus radiata illóolaj 5ml 1496 Ft
Anandam bio levendula illóolaj 5ml 1332 Ft
Anandam bio narancs Illóolaj 5ml 1024 Ft
Anandam bio pálmarózsa illóolaj 5ml 1496 Ft
Anandam bio teafa illóolaj 5ml 1496 Ft
Anandam Eco Ho-fa illóolaj 5ml 1332 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu