Grillparty nehézségek nélkül

Legkedveltebb és az egyik legközvetlenebb társasági összejöveteli forma, legyen szó családról, barátokról, kollégákról, munkatársakról vagy akár üzleti partnerekről. Nem kell szigorú etikettnek megfelelni sem öltözködésben, sem vendégvárásban, sem terítésben. Könnyen összeállítható egy tartalmas délután akár nagyobb társaságnak is.

Grillparty nehézségek nélkül

A grillpartit két módon is szervezhetjük. Elindulhatunk abba az irányba, hogy mindent megsütünk és elkészítünk, a kész ételek közül pedig mindenki választ és szed magának ízlése szerint. A másik lehetőség az önkiszolgálás elve, mely esetén az előkészített húsokat és grillzöldségeket tálaljuk a grill közelében egy nagyobb asztalon, ahol mindenki kedvére válogathat. Egyik esetben sem feledkezzünk meg az előre jól behűtött italokról sem!

A kerti grillsütőn könnyen, gyorsan, zsírszegényen és zamatosan sütögethetünk. A társas szórakozás kedvelt színfoltja lehet a faszénparázson történő grillezés. Előnye, hogy a sütéskor a lecsöpögő fűszeres páctól finom aromás füstízt kapnak az elkészített ételek. Fokozhatjuk az ízhatást, ha sütéskor benedvesített fűszereket dobunk a parázsra.

Sütés előtt érdemes a húsokat bepácolni kevés olajjal elkevert fűszerrel, joghurttal, vagy erre a célra készített pácfűszeres olajjal. A grill ételekhez elsősorban salátákat kínáljunk, azok mindig legyenek frissek, ropogósak és jéghidegek.

Fontos szabályok:
1. Tűzgyújtás - Mindig ügyeljünk a tűzre, sose hagyjuk magára, mivel egy hirtelen fellépő erősebb szél feldöntheti grillünket, akár egy parazsat is felkaphat, ami komolyabb problémát és kárt is okozhat.
2. Előmelegítés - Fontos, hogy elő legyen melegítve a grill, hogy a rajta sütött húsok és zöldségek egyenletes sülhessenek meg.
3. Előkészületek - A húsokat érdemes előre pácolni és ízesíteni. A vastagságra figyeljünk: érdemes kb. 1 cm vastag szeleteket grillezni, ha ennél vastagabb, előfordulhat, hogy nem sülnek át rendesen.
4. Eszközök - Ne szurkáljuk a húst villával, mivel kifolyik a leve/zsírja és kiszárad. Utóbbi esetben még a faszén is lángra kaphat.
5. Ami pedig tilos - Füstölt húst, például sonkát/kolbászt lehetőleg ne grillezzünk, mivel hő hatására rákkeltő vegyületek keletkezhetnek. Ugyanilyen fontos, hogy a megfeketedett, elszenesedett húst levágjuk a sültekről, mert az ilyen rész policiklikus aromás szénhidrogéneket tartalmazhat, amelyek rákkeltő hatásúak.

Honlap: http://kaldeneker.hu
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.