Miért fontos a sebtisztítás?

Hansaplast - promóció

Amikor a bőr megsérül, károsodik a védőrétege is, és a szennyező anyagok, valamint a baktériumok bejuthatnak a szervezetbe. Ez sebfertőzést idézhet elő, ami további bőrkárosodáshoz és a gyógyulási folyamat elhúzódásához vezethet. Ha nem kezelik gyorsan, a fertőzés átterjedhet a mélyebben levő szövetekre is, és ez még súlyosabb problémát jelenthet. Ezért az optimális gyógyulás első lépése, hogy gondoskodjunk a seb kitisztításáról és fertőtlenítéséről.

Miért fontos a sebtisztítás?

Hogyan tisztítsuk ki a sebeket?

A sebek gyors és fájdalommentes kitisztítására a Hansaplast Sebsprayt ajánljuk. Az oldat színtelen, szagtalan és hatékonyan véd a sebfertőzések ellen. Gyermekek esetében és érzékeny bőrre is használható.

Miután elállt a vérzés, nagyjából 10 cm távolságból fújja be a seb egész területét; így eltávolíthatja a szennyeződést és a látható idegen részecskéket. Ezután gyengéden szárítsa meg a sebet és a környező bőrterületet. Figyelmesen olvassa el a termékek csomagolásában található használati útmutatót.

Milyen sebeket kell kitisztítani?

Ne becsülje le a kis sebek jelentőségét! Méretüktől függetlenül a sebek jobban gyógyulnak, ha először megtisztítják őket a szennyeződéstől, a baktériumoktól és a szemmel is látható látható idegen anyagoktól. A tisztítás alapvető fontosságú a sérüléssel keletkező sebek sok típusa, például a vágások, horzsolások, égések és megnyílt hólyagok esetében. A rendszeres tisztítás ajánlott a krónikus és a műtéti sebek kezelésének során is; ilyenkor mindig az orvos utasítása szerint kell eljárni.

Miért a Hansaplast Sebsprayt használjam a sebek fertőtlenítésére és tisztítására?

A háztartási fertőtlenítőszerek feladata, hogy elpusztítsák az élettelen tárgyak felületén levő mikroorganizmusokat. Ez a fajta fertőtlenítés azonban nem ugyanaz, mint amiről a sebkezeléssel kapcsolatban beszélünk. A sérült bőrre nem ajánlatos háztartási fertőtlenítőszereket felvinni, mert ezek nemcsak a kórokozókat pusztíthatják el, hanem az élő sejteket is károsíthatják.

A háztartásvegyipari termékekkel ellentétben a Hansaplast Sbsprayt fertőtlenítő sebtisztításra fejlesztették ki, vagyis arra, hogy fizikailag eltávolítsa a szennyeződést és a veszélyes baktériumokat a sérült bőrről. A Hansaplast Sebspray formulája rendkívül bőrbarát és a legtöbb élő sejtet megvédi, ami fontos a bőr regenerációjának érdekében.

A polihexanid (PHMB) korszerű anyag, melyet világszerte használnak a kórházakban. Gyakran ajánlják a sebek tiszítására és fertőtlenítésére, mert a kórokozók és baktériumok széles köre ellen hatásos, ugyanakkor a bőr és az egyéb szövetek nagyon jól tolerálják.

Miért ne használjunk alkoholt a sebekre?

Sokan emlékeznek még rá a gyerekkorukból, hogy a sebek denaturált szesszel vagy sósborszesszel való tisztítása elterjedt gyakorlat volt. Ám az alkohol nem jó választás a sérülések kezelésére. Az alkohol, amikor felviszik a sebre, égető érzést kelt, és ez különösen a gyerekek, valamint az érzékeny bőrűek számára nagyon kellemetlen. Ezenkívül az alkohol nemcsak a baktériumokat pusztítja el, hanem az élő sejteket is. A szakértők az alkoholmentes termékek, például a Hansaplast Sebspray használatát javasolják.

Honlap: https://www.hansaplast.hu

Termék:

Hansaplast sebfertőtlenítő spray 50ml 1999 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.