Miért kell védeni a sebeket?

Hansaplast - promóció

A seb biztonságos védelme kulcsfontosságú a zavartalan gyógyuláshoz. Ha szabadon hagyják, a seb védtelen a különféle hatásokkal szemben, melyek fertőzést, duzzadást vagy más komplikációt okozhatnak.

Miért kell védeni a sebeket?

Baktériumok:
Ha a seb fedetlen, a baktériumoknak lehetőségük van behatolni, és ez fertőzésekhez, valamint a gyógyulás elhúzódásához vezethet.

Víz:
A vízálló sebvédelem azért fontos, mert megakadályozza, hogy a seb vízzel érintkezzen. A víz ugyanis baktériumokkal szennyezett lehet, vagy olyan ártalmas anyagokat tartalmazhat, mint a klór, ami jelentősen megnövelheti a fertőzés kockázatát és késleltetheti a sebgyógyulást. Ezenkívül a vízzel való érintkezés hatására a bőr megduzzad, és ez lassíthatja a seb záródásának folyamatát. Ennek következtében a baktériumok és más kórokozók könnyebben belekerülhetnek a sebbe, tovább növelve az elfertőződés kockázatát.

Nedves gyógyulás:
A nedves sebgyógyulás elvét alkalmazó sebvédelem segíti a természetes gyógyulási folyamatot. Ez a módszer, melyet a kórházakban is alkalmaznak a krónikus sebek kezelésére, bizonyítottan biztonságosabb, teljesebb és gyorsabb gyógyulást eredményez, és így a hegek kialakulásának is kisebb a valószínűsége, mint azoknak a sebeknek az esetében, amelyeket hagynak kiszáradni.

Helyes sebkezeléssel az optimális gyógyulásért


A jó sebkezelési rutinnak a sebvédelem is fontos része. Vérző seb esetében a vérzést nyomással el kell állítani, lehetőleg steril nyomókötés alkalmazásával. Ha a vérzés nem áll el, használjon több gézlapot, gyakoroljon nyomást a sebre és kérjen orvosi segítséget.

Tisztítás:
Az optimális gyógyulás érdekében fontos, hogy első lépésként megtisztítsuk a sebet a szennyeződésektől és a baktériumoktól. A sebfertőzések megelőzéséhez Hansaplast Sebspray-vel nagyjából 10 cm távolságból fújja be a teljes sérült területet. Ha szükséges, ezt ismételje meg, majd gyengéden törölgesse le, szárítsa meg a seb körüli területet.

Védelem:
A zavartalan gyógyulás érdekében fontos, hogy a sebet megvédjük a külső hatásokkal, például a szennyeződésekkel és a baktériumokkal szemben. A sérülés jellegének megfelelően fedje le a sebet Hansaplast sebtapasszal vagy Hansaplast steril sebkötöző gézzel. Ha az orvos másképpen nem rendelkezik, a sebtapaszt vagy a kötést naponta cserélje.

Gyógyulás:
Az optimális, nedves gyógyulási környezet megteremtéséhez rendszeresen alkalmazza a Hansaplast Sebgyógyító kenőcsöt egészen addig, amíg a seb teljesen be nem gyógyul. A kenőcsöt naponta egyszer-kétszer, óvatosan, vékony rétegben vigye fel a sebre. Ügyeljen rá, hogy a tubus nyílása ne érintkezzen a sebbel. Ezt ismételje rendszeresen, a seb teljes gyógyulásáig. Ez a termék nyílt, kisebb felületi sérülésekre alkalmazható, a gyógyulási folyamat bármely szakaszában.

Honlap: https://www.hansaplast.hu

Termék:

Hansaplast Universal párnázott felületű sebtapasz 20x 990 Ft
Hansaplast Universal párnázott felületű sebtapasz 40x 1299 Ft
Hansaplast sebfertőtlenítő spray 50ml 1999 Ft
Hansaplast Sebkezelő kenőcs 50g 1999 Ft
Hansaplast Aqua Protect Vízálló sebtapasz 20x 1149 Ft
Hansaplast Classic sebtapasz 1m x 6cm 1049 Ft
Hansaplast Marvel sebtapasz 20x 1049 Ft
Hansaplast Aqua Protect Med Silver XL vízálló sebtapasz 5x 2590 Ft
Hansaplast Aqua Protect Med Silver XXL vízálló sebtapasz 5x 2790 Ft
Hansaplast Sensitive sebtapasz 20x 990 Ft
Hansaplast Sensitive ragtapasz 5m x 2,5cm 1249 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.