A terhesség jelei

Kimaradt vagy késik a menstruáció? Mire kell még odafigyelni?
promóció

Különféle jelek utalhatnak arra, hogy Ön terhes. Ezek egyénenként és terhességenként eltérőek. Ha Ön terhes, egy vagy több ilyen jelet tapasztalhat. Ne aggódjon, nem valószínű, hogy az összes egyszerre jelentkezik. Ugyanígy nem kell aggódnia, ha nem tapasztalja egyiket sem. Bárkinél előfordulhat, hogy terhes, de nem jelentkeznek a terhesség jelei.

Kimaradt menstruáció

Ha szabályos a menstruációs ciklusa, gyakran ez az első fizikális jel. Ne feledje, hogy felléphet enyhe mértékű vagy pecsételő vérzés a menstruáció időszaka körül még akkor is, ha terhes, és a megtermékenyített petesejt beágyazódik a méhbe.

Ha a ciklusa nem szabályos, a terhesség más jeleit is észlelheti, mielőtt észreveszi, hogy kimaradt egy vérzés.

Egyéb jelek

Fáradtság
A terhesség első néhány hetében szokatlanul fáradtnak érezheti magát. Ez amiatt következhet be, hogy megemelkedik a progeszteron szintje a szervezetében, mivel ez a hormon tartja fenn a méhnyálkahártya épségét és a terhességet.

Hányinger/reggeli rosszullét
A terhesség 2. és 8. hete között kezdődhetnek a rosszullétek, és hányás is előfordulhat. Ez a 16. hétre rendszerint elmúlik. Annak ellenére, hogy ezt gyakran reggeli rosszullétnek hívják, a nap vagy éjszaka bármelyik részében előfordulhat és akár folyamatosan is jelen lehet.

Vészes terhességi hányás (szakszóval hiperemezis gravidarum)
100 terhes nőből kb. egyet érinthet a vészes terhességi hányás. A terhesség első trimeszterénél (12–13. hétnél) jóval tovább tart, és olyan gyakori és súlyos hányást okoz, hogy a terhes nő nem tud ételt vagy folyadékot juttatni a szervezetébe. Ez a betegség általában kezelhető és nagyon ritka esetekben okoz szövődményeket a terhességben, de keresse fel orvosát tanácsért, ha súlyos rosszullét gyötri.

Az emlők megváltozása
Az emlői nagyobbra nőhetnek és fájdalmassá vagy nagyon érzékennyé válhatnak. Az emlőin lévő vénák kivehetőbbé válhatnak, és a mellbimbók besötétedhetnek.

Gyakoribb vizelés
A teherbe esés után kb. 6–8 héttel előfordulhat, hogy gyakrabban kell vizelnie. Ez azért van, mert a méh mérete megnő és nyomást gyakorol a húgyhólyagra. Az első trimeszter végén a méh felemelkedik a hasüregbe, ami kicsit csökkenti a húgyhólyagra kifejtett nyomást.

Hangulatingadozások
A hormonális változások hangulatingadozásokat okozhatnak a terhesség korai szakaszaiban – megtörténhet, hogy sírva fakad, de nem tudja, miért.

Étkezési szokások megváltozása (kívánósság) és érzékenység a szagokra
Elképzelhető, hogy leszokik a teáról, a kávéról vagy a zsíros ételekről, és elkezdhet kívánni olyan dolgokat, amelyeket egyébként nem is szeret. Émelyeghet bizonyos dolgok, mint például a kávé, hús vagy alkohol szagától.

Görcsök
A terhesség első harmadában, illetve néha a későbbi szakaszokban is görcsök léphetnek fel a lábában vagy a lábfejében. Ez azért van, mert a szervezetében megváltozik a kalcium felhasználásának módja.

Akár kialakulnak Önnél ilyen jelek, akár nem, az egyetlen biztos módja, hogy kiderítse, terhes-e, ha terhességi tesztet végez. Minden Clearblue terhességi teszt több mint 99%-os pontossággal rendelkezik az Ön menstruációja esedékességének napjától. A Clearblue tesztek megbízhatóak, gyorsan és könnyen használhatók. Sőt a Clearblue tesztek annyira érzékenyek, hogy akár a kimaradt menstruáció előtt 5 nappal használhatóak.

Nem tervezett terhesség

Ha már elvégezte a tesztet, kiderülhetett, hogy terhes, pedig nem ezt az eredményt várta. Ebben az esetben fontos, hogy tisztában legyen az Ön előtt álló lehetőségekkel. Ne feledje, hogy nincs egyedül – naponta nők százai találják magukat hasonló helyzetben és megfelelő tanácsokkal és támogatással ellátva döntést tudnak hozni arról, mi a legmegfelelőbb lépés.

A lehető leghamarabb beszéljen egy egészségügyi szakemberrel. Gondolkodjon el az orvosához való bejelentkezésről, a helyi családtervezési központ felkereséséről

Honlap: https://hu.clearblue.com/

Termék:

Clearblue terhességi teszt hétszámlálóval 1x 4499 Ft
Clearblue Rendkívül korai terhességi teszt 1x 3299 Ft
Clearblue Gyors eredmény terhességi teszt 1x 2699 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.