Mikrobióta: az elfeledett szerv

Linex Flora- promóció

Szervezetünkben körülbelül 10-100 trillió mikroba található. E sejtek többsége a belekben található, ahol élő ökoszisztémát alkotnak, amelyet bélflórának (mikrobiótának) nevezünk.

A bélflóra legnagyobb részt baktériumokból áll, de más mikroorganizmusok, például gombák, élesztőgombák, archeák és vírusok is megtalálhatóak benne. Esetenként „elfeledett szervnek” is nevezik, mivel a mikrobióta sok tekintetben úgy viselkedik, mint egy szerv, mégis ritkán hivatkoznak így rá. A belekben lévő mikrobák anyagcsere-tevékenységének számos élettanilag pozitív hatása van.

A belekben található hasznos mikrobák összetételét számos életkörülmény befolyásolhatja, pl. a stressz, a mozgásszegény életmód és az étkezési szokások.

A LINEX® készítményekben található élőflóra törzsek az egyik legismertebb és legtöbbet tanulmányozott élő, liofilizált tejsav- és bifidobaktériumokból állnak, ide tartozik a Lactobacillus acidophilus és a Bifidobacterium animalis subsp. lactis.

A liofilizáció fagyasztva szárítást jelent, mely technológiának köszönhetően növekszik a baktériumok stabilitása a tárolás során, és megőrzik életképességüket a fogyasztásig vagy a terméken jelzett lejárati időig.

A LINEX® FLORA-ban található Lactobacillus acidophilus, LA-5® és Bifidobacterium animalis subsp lactis, BB-12 törzsek alkalmazása az alábbi esetekben javasolható:

- ha megváltozik a szervezet bioritmusa
- utazások alatt

Honlap: https://www.sandoz.hu/veny-nelkueli-keszitmenyek/linex-elofloras-keszitmenyek

Termék:

Linex Flora élőflórát tartalmazó kapszula 14x 2990 Ft
Linex Flora élőflórát tartalmazó kapszula 28x 4595 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.