Általánosságban a cukorbetegségről és annak tüneteiről

A hasnyálmirigy Langerhans-szigetei termelik az inzulint, ami egy hormon. Ha a szervezet ebben a hormonban hiányt szenved, kialakul az inzulinrezisztencia, másnéven cukorbetegség. Ebből következik, hogy a cukorbetegség (másnéven diabétesz) egy anyagcsere-probléma, amely abból adódik, hogy a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni a glükózt. Megkülönböztetünk 1-es és 2-es típusú cukorbetegséget.

Általánosságban a cukorbetegségről és annak tüneteiről

Az 1-es típusú diabétesz leggyakrabban már gyermek- és fiatalkorban jelentkezik, de bármely életkorban kialakulhat. Ennek az autoimmun betegségnek a hátterében az áll, hogy a hasnyálmirigy egyáltalán nem képes inzulint termelni. Az 1-es típusú cukorbetegséget inzulinnal kezelik.

Felnőttkorban alakulhat ki a 2-es típusú diabétesz, melynek oka az inzulinrezisztencia. Ez következhet az egészségtelen életmódból, valamint a táplálkozási szokások és az elhízás miatt is előjöhet.

A cukorbetegség tünetei

Mivel a glükózt nem tudja lebontani a szervezet, ezért annak szintje megemelkedik a vérben. Ha a vesék ezt a mennyiséget nem tudják kiszűrni, a vizelettel próbál távozni a szervezetből. Emiatt az állandó szomjúság a leggyakoribb tünet.

A glükóz nem megfelelő feldolgozása egyenlő azzal, hogy az a sejtekben nem szívódik fel, ennek következtében indul meg a hirtelen fogyás.

A cukorbetegségnek, mint anyagcsere-problémának egy további jellemző tünete a fáradtság. Ennek oka, hogy a szervezet nem megfelelően működik. A bevitt energiát nem tudja hasznosítani.

Magas vércukorszint miatt a végtagok zsibbadhatnak, bizsereghetnek.

A 2-es típusú diabétesz következményei lehetnek továbbá a baktériumok által okozott bőrfertőzések. A gombásodás viszketéssel jár, mely leggyakrabban a mell alatti részen, illetve a hónalj környékén alakul ki.

A cukorbetegségnek a fent említetteken kívül még számos más tünete lehet, ilyen például az éhségérzet, a teljesítmény csökkenése vagy a látászavar.

Termék:

VitaKing Chromium Pikolinate tabletta 100x 1843 Ft
VitaKing Fahéj kéreg kapszula 90x 1890 Ft
Dr. Chen Vércukor Egyensúly kapszula 30x 1234 Ft
Dr. Herz Fahéj extraktum kapszula 90x 2841 Ft
Napi1 Fahéj Extraktum kapszula 30x 1099 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu