Fájdalmak, okok és kezelésük

Flexagil
promóció

Ízületi fájdalom leggyakrabban a térdízületben és a csípőízületben jelentkezik, felléphet azonban a vállban, a könyökben és a lábujj és ujjízületekben is.

Fájdalmak, okok és kezelésük

Ízületi fájdalom

Okok
A fájdalom érzékelése testünk számára létfontosságú – figyelmeztet minket a sérülésekre vagy a testünkben lévő gyulladásokra és megerőltetés esetén kímélésre ösztönöz. A legtöbb ízületi fájdalom hátterében - például térdízületnél - a gyulladás áll. A túl erős vagy túl egyoldalú terhelések, a rossz tartás is vezethetnek repedésekhez vagy szakadásokhoz a porcszövetben, ahol gyulladásos gócok alakulhatnak ki.

Kezelés
Fontos, hogy nagyon erős vagy krónikus fájdalomnál konzultáljon orvosával! Ha nem kezelik a fájdalmat, akkor kialakul egy speciális, úgynevezett „fájdalom-emlékezet”, melynek hatására csökken a fájdalom érzékenységi küszöbe: A fájdalom állandóvá (krónikussá) válhat.

Térdízületi gyulladás következtében jelentkező fájdalom

Ízületi gyulladásnál megváltozik a porcszerkezet. Leggyakrabban a térdízületeknél fordul elő – de a csípőnél, a vállnál, a lábujjaknál és az ujjaknál is keletkezhet – idült ízületi gyulladás.

Okok
Bárki, aki fizikailag aktív életet él, tudja, hogy szervezetünk folyamatos fizikai terhelésnek van kitéve.
Ennek nyomai észrevehetőek térdízületeinken is: a mindennapos terhelés a porcok károsodásához vezet, melyek feladata védeni az ízesülő csontokat és lengéscsillapítóként működni.
Kis szakadások és repedések keletkeznek a térd porcában, valamint a test más izületeinél is, ami fájdalomhoz vezet.

Kezelés
Fontos, hogy konzultáljon orvosával nagyon erős vagy krónikus fájdalomnál! A rendszeres mozgás fontos része az ízületi gyulladás kezelésének: az úszás, a könnyű séta vagy biciklizés segíthet a térd és egyéb ízületek mozgásban tartásához anélkül, hogy ezeket túlzottan megterhelné. A fájó izületekre enyhülést hozhat a melegítő párna, infravörös fény vagy a forró fürdő.

Hosszabb távon hatásosan csillapíthatja a fájdalmat fájdalomcsillapító krémmel, mint pl. a Flexagil® gyulladáscsökkentő- és fájdalomcsillapító krémmel.

Honlap: http://www.flexagil.hu

Termék:

Flexagil krém 100g 2382 Ft
Flexagil krém 50g 1824 Ft
Flexagil krém 150g 3462 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu