Hurrá nyaralunk! Vagy mégsem?!

Normaflore
promóció

Nincs is rosszabb, mint amikor az egzotikus nyaralást, a várva várt hosszú, családi kikapcsolódást tönkre teszi mindenki rémálma, a hasmenés. Érdemes felkészülni utazás előtt, így elkerülhető, hogy a vakációra összeráncolt homlokkal emlékezzünk majd vissza. Nézzük a részleteket!

Hurrá nyaralunk! Vagy mégsem?!

Az „utazási hasmenés” az a jelenség, amikor a távoli országok élelmiszereiben, italaiban megtalálható, szabad szemmel nem látható baktériumok, vírusok, egyéb mikrobák, emésztőrendszeri gondokat okoznak, mely általában hányással, hasmenéssel jár. Ilyenkor lőttek a tervezett utazásnak, a látnivalóknak, strandolásnak, gyakorlatilag minden programnak, hiszen szálláshelyünk egy bizonyos helyiségétől nem tanácsos túl messzire távolodni. Különösen veszélyeztetett csoport a gyerekek, a kismamák, az idősek és a betegek. Őket kiemelten veszélyezteti a kiszáradás, de egy makkegészséges, életerős felnőtt is megsínyli, ha hasmenése van.

Mielőtt elindulnánk
A hasmenés nem csak gyakori és híg székletürítésből állhat, rosszabb esetben társulhat hozzá puffadás, erőteljes bélmozgás, bélszelek gyakori távozása, hányinger,hányás, láz, gyengeség, és fáradékonyság. Jól tesszük, ha utazás előtt információkat gyűjtünk úti célunk higiéniai körülményeiről, utánanézünk, hogy például iható-e a csapvíz, hiszen nem minden országban olyan jó minőségű, mint Magyarországon. Attól függetlenül, hogy mit olvastunk az interneten, érdemes sérülékenyebb egészségi állapotú családtagjainknak itthonról vinni palackozott ásványvizet, és némi konzervet, porlevest is. Fejlődő országokban gyakrabban kap a szerencsétlenül járt turista hasmenést, így ha ilyen helyre megyünk, akkor okvetlenül vigyünk mindenkinek elegendő tartós élelmiszert és vizet esetleg olyan szalámit, felvágottat, ami hűtés nélkül is biztonságosan tárolható!

Miután megérkeztünk
Nyaralásunk, üzleti utunk hasmenésre esélyes helyszínén is van pár aranyszabály, amit be kell tartani, ha el szeretnénk kerülni az esetleges kellemetlen tüneteket. Köztudott, hogy a kórokozókat a sütés, főzés, forralás elpusztítja, ezért érdemes vízforralót, vagy valamilyen vízfertőtlenítésre alkalmas szert használni. Az éttermekben, kifőzdékben, utcai árusoknál is csak akkor fogyasszunk, ha az étel frissen készül, és forrón tálalják fel! A nagy hőségben nem ajánlatos nyers, vagy alig hőkezelt, tojást tartalmazó (pl. majonézes) ételt, mártásokat, süteményeket enni, valamint tilos a nyers kagyló fogyasztása is! Biztonsággal fogyaszthatóak viszont a palackozott, illetve a készítés közben felforralt italok.

TIPPEK
Használjunk palackozott vizet még a fogmosáshoz is! Sokat tehetünk biztonságunkért azzal, ha minél gyakrabban kezet mosunk szappannal, illetve viszünk magukkal saját kéztörlőt, kézfertőtlenítő kendőt vagy folyadékot.

Ha mégis elkaptuk…
A heveny, fertőzéses eredetű hasmenések emberről emberre közvetlenül nem terjednek át, tehát attól nem kell tartani, hogy az egész család elkapja a betegséget. Erre akkor van esély, ha ugyanazt a higiénés hibát más is elkövette, nem csak mi. Már fennálló, hasmenést okozó fertőzés esetén is van segítség: a Normaflore probiotikum szedése mellett hamarabb fel lehet épülni a betegségből, ugyanis a benne lévő jótékony baktérium segítségével ez a vény nélkül kapható gyógyszer helyreállítja az egészséges bélflórát. A kiszáradás elkerülése érdekében alkalmazása mellett sem szabad megfeledkezni a folyamatos és bőséges folyadékpótlásról. Utazásunk megelőző intézkedései közé érdemes beiktatni a sok ásványvíz mellé a Normaflore-t, mely a szuszpenzió mellett praktikus kiszerelésű kemény kapszula formájában is kapható.

Honlap: https://www.normaflore.hu

Termék:

Normaflore belsőleges szuszpenzió 10x5ml 1796 Ft
Normaflore belsőleges szuszpenzió 20x5ml 2684 Ft
Normaflore kemény kapszula 12x 1892 Ft
Normaflore belsőleges szuszpenzió 30x5ml 3496 Ft
Normaflore Extra 4 milliárd/5ml belsőleges szuszpenzió 20x5ml 4592 Ft
Normaflore Extra 4 milliárd/5ml belsőleges szuszpenzió 10x5ml 2742 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu