Az allergia lépcsőzetes kezelése

Az allergia korszerű, lépcsőzetes kezelése
Rhinospray promóció

Az allergia gyógyszeres kezelése nem csak azért fontos, hogy a szénanáthás beteg életminősége és teljesítménye ne romoljon a mindennapokban, hanem azért is, hogy a kezeletlen allergia következményeként kialakuló akut és krónikus orrmellék- és arcüreggyulladás, középfül- és torokgyulladás illetve ekcéma és asztma is elkerülhetővé váljon.

Az allergia lépcsőzetes kezelése

Mindenképpen forduljunk tehát háziorvosunkhoz, aki megfelelő szakemberhez irányít bennünket, s a speciális tesztek, allergiavizsgálatok kiderítik, mi áll a tünetek hátterében. Miután nincs két egyforma allergiás beteg, a szakorvos ezután személyre szabott kezelést javasol.

A kezelés módjai

Az allergiás rhinitis kezelésének része az allergének lehetőség szerinti kerülése, a gyógyszeres kezelés és az immunterápia. A hatékony kezeléshez alapvetően szükséges, hogy a beteg folyamatosan együttműködjön orvosával, és hogy partner legyen a megfelelő terápia kialakításában.

A terápia a tünetek megszüntetésére, csökkentésére, a beteg életminőségének javítására, a gyulladásos folyamat mérséklésére illetve megszüntetésére irányul. Maga az allergia nem gyógyítható, de megfelelő kezeléssel, életmóddal jól karbantartható.

Az allergiás rhinitist a betegség súlyossági fokozatának megfelelően kell kezelni. Mivel ez minden egyes betegnél változó, illetve ugyanazon beteg esetében is folyamatosan változhat a tünetek súlyossága, a lépcsőzetes kezelés ajánlott. A betegség súlyossági fokának megfelelő lépcsőzetes kezelés a következő:

Számos hatékony gyógyszer áll rendelkezésünkre az allergiás rhinitis kezelésére. A gyógyszer kiválasztásakor az orvos figyelembe veszi a beteg életkorát, a lehetséges mellékhatások kockázatát és a beteg együttműködési készségét befolyásoló tényezőket – pl. hozzáállását az orális (szájon át történő) vagy lokális (helyi) kezelési módhoz. Mindezen tényezőket figyelembe véve az orvosnak olyan kezelést kell választania, ami a beteg részéről leginkább tolerálható, s ily módon a betegséget megfelelően szabályozza.

A korábban említett ARIA irányelveknek megfelelően a gyógyszeres kezelés lépcsőzetes, a beteg állapotának súlyosságához és a folyamat intermittáló (időszakos) vagy perzisztáló (folyamatosan fennálló) jellegéhez igazodik.

Szemtünetek esetén antihisztamin vagy kromoglikát, illetve membránstabilizáló tartalmú szemcsepp alkalmazása javasolt.

Orrdugulás esetén annak gyors enyhítésére, bármely súlyossági fokban lokális dekongesztáns rövid ideig (maximum hét napig) tartó használata ajánlott.

Dekongesztánsok (orrdugulást megszüntető készítmények)

Dekongesztánsok gyorsan megszüntetik az orrdugulást, ezért az allergiás nátha valamennyi formájában rövid ideig tartó használatuk ajánlott. Hatásukra az orrnyálkahártya erei összehúzódnak, a vérátáramlás és a duzzanat csökken és javul az orr levegőáramlása. A hatás helyi készítmények esetében 5-10 percen belül, orális gyógyszereknél 30 percen belül lép fel, és 10-24 órán keresztül tart. Az allergiás rhinitis egyéb tüneteire – az orrviszketésre, a tüsszögésre és az orrfolyásra – nem hatnak. Az egyik leghatékonyabb dekongesztáns hatóanyag a tramazolin, amely már öt perc alatt kifejti hatását, és hosszú órákra felszabadítja az orrot.

Az orrdugulással járó allergiás rhinitis kezelésének első napjaiban mindenképpen célszerű kihasználni az orrdugulást csökkentő orrspray-k gyors hatását, mert az intranazális szteroidok hatása csak később alakul ki. A dekongesztánst a nazális szteroid előtt bejuttatva fokozható a szteroidok hatékonysága.

Honlap: https://www.orrdugulas.hu

Termék:

Rhinospray Plus oldatos orrspray 10ml 3290 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.