Megfázás ellen természetesen

9 gyógynövény ami segíthet!

A megfázás az egyik legjellemzőbb betegség a gyermekek és felnőttek körében. A felnőttek átlagosan 2-3 alkalommal fáznak meg évente, a gyermekek pedig ennél is többször. A megfázás általában télen és tavasszal jellemző, de bármelyik évszakban elkaphatjuk ezt a betegséget.

Megfázás ellen természetesen

Az emberek évszázadok óta használnak természetes módszereket a megfázás elleni küzdelemhez és ez napjainkban sincs máshogy. Az Országos Egészségügyi Statisztikai Központ jelentése szerint tíz felnőtt közül négyen használnak alternatív gyógyszereket a betegség leküzdésére.

Milyen gyógynövények segíthetnek megfázás esetén?
Az alábbi gyógynövényekről egytől egyig bizonyították már, hogy hatékonyan küzdenek a nátha és az influenza ellen. Ha úgy érzed, téged is elért a megfázás, mindenképp fontold meg az alábbiak használatát:

1. Kasvirág
A kasvirág híres az immunrendszer-erősítő hatásáról. Serkenti a fehérvérsejteket, növeli az interferontermelést és növeli az immunsejtek erősségét. Hat tanulmány is azt mutatja, hogy a kasvirág jelentősen csökkenti a légzőszervi fertőzések kockázatát és megrövidíti a megfázás időtartamát is.

2. Astragalus
Tanulmányok azt mutatják, hogy az astragalus gyökér fellendíti az immunrendszert, emellett segít harcolni a vírusokkal, baktériumokkal és a gyulladásokkal egyaránt.

3. Bodza
A bodza gátolhatja azt az enzimet, amit az influenzavírus használ arra, hogy könnyebben bejuthasson a sejtmembránok belsejébe. Egy vizsgálat során a bodzát málna kivonattal, glükózzal, citromsavval és mézzel keverték össze. Ez a keverék sikeresen gátolta az A és B típusú influenzavírust egyaránt.

4. Fokhagyma
A fokhagyma fokozza az immunrendszer működését és a mikrobák széles körét elpusztítja. A tanulmányok azt mutatják, hogy a fokhagyma segít leküzdeni a megfázás és az influenza tüneteit.

5. Édesgyökér
Az édesgyökér glicirhizint tartalmaz, amiről vizsgálatok során kimutatták, hogy a vírusok széles skáláját képes gátolni. Poliszacharid-összetevőt is tartalmaz, ami növeli a test interferontermelését és aktiválja a vérsejtek működését.

6. Orbáncfű
Az orbáncfű gátolhatja az A- és parainfluenza típusokat egyaránt.

7. Csípős csalán
Tanumányok azt mutatják, hogy ez a gyógynövény gátolja az A-influenza vírust. Emellett rengeteg tápanyagot tartalmaz. Nagy mennyiségben tartalmaz karotinoidokat és flavonoidokat, ami enyhítheti az allergiás tüneteket is.

8. Citromfű
Kémcsöves vizsgálatok kimutatták, hogy a citromfű, vagy más néven melissaolaj vírusellenes hatással rendelkezik a parainfluenza és más bakteriális fertőzések ellen.

9. Borsmenta
A borsmenta olaj segíti a légutak relaxálását és segíti az orrlyukak tisztulását. Egy tanulmány szerint a borsmenta jelentősen enyhíti a légzési kellemetlenségeket.

+1 tanács:
Ha már megbetegedtünk, ne felejtsük el a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt víz, tea vagy cukorszegény/cukormentes innivalókkal. Nem utolsó sorban pedig a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre is szánjuk rá magunkat!

Jó egészséget kívánunk!

Honlap: https://vitaking.hu/blog/
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.