Calcisol filmtabletta 30x

2390 Ft
80 Ft/db

A Calcisol tabletta egy olyan komplex készítmény, amely a csontok számára 5 rendkívül fontos hatóanyagot tartalmaz. A szerves kalcium mellett ugyanis más hatóanyagok is szükségesek, ha erős és egészséges csontokat szeretnénk.

-Szerves kalcium – jól felszívódó, 100%-ban szerves, szervezetbarát formában a megfelelő biohasznosulásért!
-D3-vitamin – magas (2000 NE) hatóanyag-mennyiségben a megfelelő kalciumszint biztosításáért!
-K2-vitamin – mikrokapszulázott, formában (menakinon-7)
-Cink – jól felszívódó, 100%-ban szerves, szervezetbarát formában
-Mangán - ideális, napi 1 mg-os mennyiségben

Miért van szükség szerves kalciumra?
Magyarországon a lakosság 70%-a a javasoltnál kevesebb kalciumot fogyaszt. Fontos a pótlás, de nem a kalcium mennyiségére, hanem annak minőségére érdemes figyelni, ha azt szeretnénk, hogy a kalcium valóban jól hasznosuljon.

A megfelelő biohasznosulás érdekében a Calcisol 100%-ban szerves, szervezetbarát formában tartalmazza a kalciumot. Nem tartalmaz szervetlen kalcium hatóanyagot, mint például a legtöbb termékben megtalálható kalcium-karbonát.

Miért van szükség a D3-vitaminra?
A D3-vitamin fontos szerepet játszik a csontok egészségében. Alapvető feladata a vér kalciumszintjének szabályozása, segíti a kalcium felszívódását. Felnőttek számára 1500-2000 NE (nemzetközi egység) bevitele javasolt naponta. Túlsúlyosak esetében ez az érték még magasabb, 2000-4000 NE is lehet, akárcsak a kor előrehaladtával, ahogy a szervezet termelőképessége csökken.

A Calcisol napi adagja 2000NE D3-vitamint tartalmaz, így megfelelő kalciumszintet biztosít az egészséges csontozat fenntartásához.

Miért van szükség a K2-vitaminra?
A K-vitaminnak két formája van: K1 és K2. A K1-vitamin főként véralvadást segítő hatása miatt került a figyelem középpontjába, a csontképző folyamatokban, a kalcium csontokba épülésében a K2-vitamin játszik kiemelt szerepet. Egy 2007-es szaklapban publikált kísérlet szerint a csontok szempontjából a K2-vitamin sokkal hatásosabb, mint a K1-vitamin. Az írásban a nagyobb bio-aktivitást jelölték meg okként.2

A Calcisol mikrokapszulázott K2-vitamint (menakinon-7) tartalmaz, melyben a K2-vitamin védett formában található, így a jelzett hatóanyag mennyiség a lejárati idő végéig biztosított.

Miért van szükség cinkre?
A cink életfontosságú nyomelem. Kulcsszerepet játszik a csontok megfelelő szerkezetének fenntartásában. Cinkhiányt elsődlegesen az elégtelen táplálkozási bevitel okoz. Magyarországi adatok szerint főleg a nők körében kell cinkhiánnyal számolni.

A Calcisol 100%-ban szerves, szervezetbarát formában tartalmazza a szükséges, 10 mg-os hatóanyag-mennyiséget, amely a napi ajánlott bevitel 100%-a. A termék nem tartalmaz szervetlen cink vegyületeket (pl. cink-oxid).

Miért van szükség mangánra?
A mangán életfontosságú nyomelem. Szerepe van a csontképzés folyamatában, és a K-vitamin mangán jelenléte esetén tudja a hatását kifejteni. A mangánhiány szinte kizárólag elégtelen táplálkozási bevitel következtében fordul elő. A változatosan táplálkozó emberek körében ritka a mangánhiány, ezért nem is szükséges nagy mennyiségben pótolni.

A Calcisol ideális, napi 1mg-os mennyiségben tartalmazza a mangán hatóanyagot.

Ajánlott napi mennyisége:
2 filmtabletta, melyek akár egyidejűleg is bevehetők. A filmtablettákat étkezés közben egy pohár vízzel javasolt bevenni.

Hatóanyagok, összetevők
Hatóanyagok és **NRV% az ajánlott napi adagban (2 filmtabletta)
Kalcium (szerves kötésű kalcium-citrátból) 500 mg 63%
D3-vitamin 50 µg (2000 NE)*** 100%
K2-vitamin (menakinon-7) 45 µg 60%
Cink (szerves kötésű cink-citrátból) 10 mg 100%
Mangán 1 mg 50%
**NRV%: Napi táplálkozási beviteli referenciaérték százaléka (felnőttek esetében)
***NE (Nemzetközi Egység)


Összetevők:
kalcium-citrát; fényező anyagok (zsírsavak, polivinil-alkohol, polietilénglikol); cink-citrát; színezék (titán-dioxid); mangán-szulfát; kolekalciferol; menakinon-7.

Fontos figyelmeztetések
Vese-, máj- és epeúti megbetegedésben, szívelégtelenségben szenvedők, továbbá kumarin típusú véralvadásgátlót szedő betegek a készítmény szedését beszéljék meg kezelőorvosukkal!

A készítmény alkalmazása előtt konzultáljon kezelőorvosával, amennyiben Ön várandós, szoptat, vagy véralvadást befolyásoló gyógyszert szed.

Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!

A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

OGYÉI nyilvántartási szám: 21876/2019

Garantált minőség
A Calcisol termékek gyártása ISO 22000 szabvány és Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelvek szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert működtető előállítóhelyen történik.

Forgalmazza:
SDM Pharma & Food Kft.
1162 Budapest, Komáromi u. 5.

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.