Körömgomba kezelése – már az első tünetektől

Exolorfin - promóció

A gombás körömfertőzés kellemetlen megbetegedés, ami akár a lakosság 10%-át is érintheti. A körömgombát leggyakrabban a dermatofita fajhoz tartozó gombák idézik elő, és a gyógyulás nehéz lehet, mivel a köröm kemény, védelmet nyújtó jellege megnehezíti, hogy az alkalmazott készítmény behatoljon oda, ahol a fertőzés van – ráadásul a köröm lenövése akár hónapokig is eltart.

Körömgomba kezelése – már az első tünetektől

Mik a tünetek?

A kéz ujjain is lehetséges gombás fertőzést elkapni, azonban ennél jóval gyakoribb a lábkörmök érintettsége, mert a lábkörmök lassabban nőnek, csökkent a vérellátásuk és a lábbeli viselése miatt gyakran vannak sötét, nedves környezetbe zárva.

Néhány tünet, amikre érdemes odafigyelni:
- A lábkörmök az évek múlásával hajlamosak megvastagodni, de ha a köröm színe megváltozik, és sárga, sötétzöld vagy fekete lesz, annak gomba is lehet az oka.
- Gombás körömfertőzés esetén a köröm körül lévő rész érintésre vagy nyomásra fájdalmas lehet, a köröm részei letörhetnek, illetve leeshetnek, és a körömágy körüli bőr kipirosodhat és viszkethet.

Hogyan kapható el a gombás körömfertőzés?

Könnyen elkapható, ha nyilvános edzőterembe, sportlétesítménybe, uszodába jár, illetve közös zuhanyozót használ, például sportlétesítményben. A gomba először a lábujjak közti bőrt fertőzheti meg, kezeletlen esetben gyakran ráterjed a lábujjkörmökre is. A gombák szaporodására az egyik legkedvezőbb hely a lábujjak és kézujjak körmét felépítő elhalt szövet.

Nem vesz tudomást a problémáról?

A körömgombát nem érdemes félvállról venni. Az igazság az, hogy a körömgombától szenvedő betegek mintegy 50%-a fájdalmat, kellemetlen érzést, vagy más módon romló életminőséget is megtapasztalhat.
A gombás fertőzés megszüntetése sajnos több hónapig is eltarthat, ezért olyan megoldást ajánlott választani, ami segít a kitartásban.

Heti 1x-i kezeléssel a körömgomba ellen

Az új EXOLORFIN gyógyszeres körömlakkal az érintett körmöt elegendő heti 1 alkalommal kezelni. Hatóanyaga elpusztítja a körömágyban nehezen hozzáférhető gombák széles körét. 10 perccel az alkalmazását követően akár színes kozmetikai körömlakkot is felvihet a kezelt felületre, így szandál viseléséről sem kell lemondania. Használja az EXOLORFIN-t a teljes gyógyulásig, amíg körmei újra egészségesek lesznek.

Irodalom: 1. Thomas J, et al. J Clin Pharm Therap. 2010;35:497-519 2. Elewski BE. Clin Microbiol Rev. 1998;11(3):415-429 3. Westerberg DP & Yoyak MY. Am Fam Physician. 2013;88(11):762-770 4. NHS Choices. ‘Fungal Nail Infections.’ Megtekinthető: http://www.nhs.uk/conditions/Fungal-nail-infection/Pages/Introduction.aspx. Megtekintve: 2020. május

OEXO1670/05.20
Vény nélkül kapható, amorolfin tartalmú gyógyszer
Sandoz Hungária Kft.
1114 Budapest, Bartók Béla út. 43-47.
Tel.: 06 1 430 2890
www.sandoz.hu


A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termék:

Exolorfin 50mg/ml gyógyszeres körömlakk 2,5ml 4578 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.