Mit várnak a jövő gyógyszertárától?

Felmérés Olaszországból

Soha nem könnyű biztosra megjósolni, hogy milyen nagy változásokat fog nekünk adni a jövő. A Dompè által koordinált Doxa-kutatás azonban megpróbálta lefényképezni a gyógyszertárak világának képét Olaszországban és közvetlenül a lakosságot kérdezte a szolgáltatások fejlődésével kapcsolatos forgatókönyvekre és elvárásokra.

Az eredmények azt mutatják, hogy az olaszok gyógyszerészekbe vetett bizalma megerősítést nyer, de a polgárok arra számítanak, hogy a jövőben növekedni fog a bolti és az online élmény közötti integráció a szolgáltatások hatékonyságának növelése és az időkeretek csökkentése érdekében.

Ráadásul az olaszok nagyon szeretik a gyógyszertárukat: tízből hatan havonta legalább egyszer belépnek egy gyógyszertárba, és tízből nyolcnak van egy kiválasztott patikája ahova rendszeresen betér, amelynek csaknem a fele (40%) teljes mértékben elégedett a kapott szolgáltatásokkal.

Ennek ellenére a Doxa felmérése beszámol a lehetséges fejlesztési területekről is. A megkérdezettek 75%-a nagyobb „versenyt” szeretne, mely olyan ösztönzést hozzon létre a gyógyszertárak között, amely mind a termék kínálat növelését, mind a szolgáltatások javulását eredményezi.

Egyre hibridebb gyógyszertár

Miközben továbbra is az egyik alapvető eszköze az egészségügyi szolgáltatás, a gyógyszertár egyre inkább tudatában van a potenciális folyamatos üzleti fejlődésének az egészség világában.

Ami a jövőben vár ránk, az egy egyre hibridebb gyógyszertár, amelyben a gyógyszerésznek mindig tanácsadói szerepe lesz: Egyrészről aktívan részt tud venni a betegterápiák betartásának ellenőrzésében, másrészt lehetősége lesz arra, hogy készítmény tanácsadási képességeit gyakorolja és az egészségünk megőrzéséhez legjobb termékeket kínálja.

Gyógyszertár automatizálás

A felmérés eredményeiből látjuk, hogy egyre több robotizált a gyógyszertár lesz. Amit az olaszok kérnek, az egy egyre funkcionálisabb gyógyszertár, amely egy "egészségügyi hálózat" szerves része, sokkal elkötelezettebb tanácsadással. Ezenkívül a polgárok számára a gyógyszertáraknak egyszerűsítenie kell a folyamatokat a folyamatok megkönnyítése és a technológia növelése révén.

Honlap: https://riedlautomation.com/it/news/152-cosa-si-aspettano-gli-italiani-dalla-farmacia-del-futuro?fbclid=IwAR3A1B5WTq2Nlj4vyL0aKUop_E7-S6tHyxbPVJtOoiu4zHSev6GbodtcYqc
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.