Körömgomba ellen a szép körmökért

Exoterbyn - promóció

A körömgomba kellemetlen megbetegedés, esztétikai okok miatt főleg nyáron tud igazán zavaró lenni. Ez a makacs fertőzés hosszantartó kezelést igényel, így érdemes olyan készítményt választani, ami hatékony és kényelmes is egyben.

A körömgombát leggyakrabban a dermatofita fajhoz tartozó gombák idézik elő, és a gyógyulás nehéz lehet, mivel a köröm kemény, védelmet nyújtó jellege megnehezíti, hogy az alkalmazott készítmény behatoljon oda, ahol a fertőzés van – ráadásul a köröm lenövése lassú folyamat.

Mik a tünetek?

A kéz ujjain is lehetséges gombás fertőzést elkapni, azonban ennél jóval gyakoribb a lábkörmök érintettsége, mert a lábkörmök lassabban nőnek, csökkent a vérellátásuk és a lábbeli viselése miatt gyakran vannak sötét, nedves környezetbe zárva.

Néhány tünet, amikre érdemes odafigyelni:
- A lábkörmök az évek múlásával hajlamosak megvastagodni, de ha a köröm színe megváltozik, és sárga, sötétzöld vagy fekete lesz, annak gomba is lehet az oka.
- Gombás körömfertőzés esetén a köröm körül lévő rész érintésre vagy nyomásra fájdalmas lehet, a köröm részei letörhetnek, illetve leeshetnek, és a körömágy körüli bőr kipirosodhat és viszkethet.

Nem vesz tudomást a problémáról?

A körömgombát nem érdemes félvállról venni. Az igazság az, hogy a körömgombától szenvedő betegek mintegy 50%-a fájdalmat, kellemetlen érzést, vagy más módon romló életminőséget is megtapasztalhat. A gombás fertőzés megszüntetése sajnos több hónapig is eltarthat, ezért mielőtt belevág a kezelésbe, ajánlott figyelembe venni, hogy mikor és mennyi időt tud a kezelésre szánni alkalmanként.

ÚJ gombaölő lakk, a szép körmökért

Az EXOTERBYN az első terbinafin tartalmú gombaölő lakk, ami ötvözi a hatékonyságot és a kényelmet*. A köröm vastag rétegekből áll, ami akadályt jelenthet a gombaellenes hatóanyag számára. Vannak olyan gyógyszeres körömlakkok, amelyeknél ennek az akadálynak a leküzdése csak a körömfelület reszelésével oldható meg.

Az Exoterbyn gyógyszeres körömlakk hatóanyaga, a terbinafin a köröm reszelése nélkül képes behatolni a köröm mélyebb rétegeibe, ahol idővel felhalmozódik. Ennek köszönhetően az első 4 héten még naponta, de utána elég csak heti 1x alkalmazni. Az Exoterbyn segíthet, hogy körmei újra szépek és egészségesek legyenek.

Irodalom: 1. Thomas J, et al. J Clin Pharm Therap. 2010;35:497-519 2. Elewski BE. Clin Microbiol Rev. 1998;11(3):415-429 3. Westerberg DP & Yoyak MY. Am Fam Physician. 2013;88(11):762-770 4. NHS Choices. ‘Fungal Nail Infections.’ Megtekinthető: http://www.nhs.uk/conditions/Fungal-nail-infection/Pages/Introduction.aspx. Megtekintve: 2020. május
* Az Exoterbyn az egyetlen terbinafin tartalmú gyógyszeres körömlakk Magyarországon (IQVIA National Combined Database MAT1 2021 marcius)

Az Exoterbyn vény nélkül kapható, terbinafin tartalmú gyógyszer.

OEXO1852/05.21

Sandoz Hungária Kft 1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47
Tel.: +36 1 430 2890


A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Termék:

Exoterbyn gyógyszeres körömlakk 3,3ml 5290 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.