Próbálj meg lazítani!

No-Spa - promóció

Az 1960-as évek az eredeti gyógyszerek felfedezésének aranykora volt. Ebben az időben 10 év alatt nyolc eredeti szabadalommal védett gyógyszerkészítménye született a Chinoinnak1. Ekkor vezették be az egyik legnagyobb sikert jelentő gyógyszert, a No-Spa-t, amely napjainkban is Magyarország legkedveltebb görcsoldó készítménye2.
De mi lehet fél évszázada tartó sikerének titka? És milyen hatóanyag dolgozik a fájdalmas hasi görcsök oldásán?

Magyar fejlesztésű tabletta hatóanyaga, a drotaverin, két magyar vegyészmérnök, Mészáros Zoltán és Szentmiklósi Péter munkájának eredményeképpen született meg, amely azonnal komoly visszhangot váltott ki a hazai tudományos és társadalmi életben3. A drotaverin ugyanis más módon hat, mint egy hagyományos fájdalomcsillapító hatóanyaga. Különlegessége, hogy közvetlenül a fájdalom okát jelentő simaizom görcsöt szünteti meg és ezen keresztül csillapítja a fájdalomérzetet. Míg a fájdalomcsillapítók jellemzően csak a fájdalomérzetet enyhítik, vagy mulasztják el4.

A drotaverin, No-Spa márkanéven, 1962-ben került forgalomba Magyarországon, majd az 1970-es évektől kezdődően vált egyre sikeresebbé a nemzetközi piacokon is. Sikere azóta is töretlen, változatlanul jelentős exportcikk a hazai gyógyszergyártásban3.

De mit is tud a No-Spa?

Aki átélt már hasi görcsöt – függetlenül attól, hogy mi volt a kiváltó ok –, az pontosan tudja, hogy a pokoli kínok előkelő helyét foglalja el ez a típusú fájdalom. A No-Spa kifejlesztésénél a cél nem kizárólag a fájdalom csillapítása, hanem a fájdalom hátterében álló görcs megszűntetése volt. A görcs pedig nem más, mint a hasban található szervek (például a méh, a gyomor, a belek, az epehólyag stb.) falában lévő simaizmok túlzott összehúzódása. Ez a feszülés pedig – ha elég erőteljes és tartós – olyan ingerületet vált ki, amely végül az agyba jutva fájdalomként jelentkezik5.

A drotaverin egy görcsoldó hatóanyag, amely hatását közvetlenül a simaizomzatra fejti ki. Értágító hatása révén fokozza a szöveti vérellátást. A drotaverin simaizomgörcsoldó egyaránt hat a gyomor- és bélrendszer, az epehólyag, a húgy- és ivarszervek, valamint az érrendszer simaizomzatára6.

Magyarországon sokan a hasi panaszoknál fellépő görcsös fájdalmakat is fájdalomcsillapító gyógyszerekkel próbálják enyhíteni, ami a fájdalom érzékelésére és nem az okára hat. A drotaverint tartalmazó No-Spa igazi sikere abban rejlik, hogy olyan megoldást képes kínálni a betegeknek, amely magát a probléma okát szünteti meg, így segít a szervezetnek a hatékonyabb regenerációban, a betegnek pedig, hogy mihamarabb visszatérjen a fájdalommentes életbe.

MAT-HU-2100561 (2021.05.12.)

1 https://www.sanofi.hu/hu/magunkrol/a-sanofi-magyarorszagon/vallalatunk-tortenete
2 IQVIA Pharmatrend Sell-Out (Eladott doboz mennyiség) 2017.
3 https://www.nospa.hu/a-no-spa-termekcsalad/fel-evszazados-no-spa-szakertelem
4 https://www.nospa.hu/hogyan-hat/miben-mas-mint-egy-hagyomanyos-fajdalomcsillapito
5 https://www.nospa.hu/hogyan-hat/a-specialis-no-spa-hatas
6 https://hu.wikipedia.org/wiki/Drotaverin

Utolsó módosítás: 2021.05.25.

Honlap: https://www.nospa.hu/aktualis-cikkek/probalj-meg-lazitani-no-spa-sikere

Termék:

No-Spa 40mg tabletta 24x 2499 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.