Dr. Wolz Gluten Enzym + Calcium kapszula 60x

7220 Ft
120 Ft/db

A Gluten Enzym + Calcium kapszula olyan gluténérzékeny egyének részére lett kifejlesztve, akik az élelmiszerekben található glutént kerülni szeretnék, illetve annak kerülése szükséges.

A Glutenenzym egy speciális glutén lebontó emésztési enzimet tartalmaz (Proliloligó peptidáz), amely a glutén komplexumot felhasítja, tehát tudományosan igazoltan a glutén komplex immunogén hatású alkotórészeit lebontja. Ezen módón lehetséges az étkezés alatt,vagy azt követően a csekély mennyiségű gluténtartalmat, vagy rejtett glutént lebontani. A gluténmentesnek deklarált élelmiszerek akár 20 mg/kg glutént is tartalmazhatnak.

-Segiti a glutén lebontását glutén bontó enzymmel
-megsemmisiti az élelmiszerben,rejtett glutént
-a benne lévő kálcium az emésztési enzimek normális funkciója érdekében

Trend a gluténmentes táplálkozás felé
Egyre többen tudatosan szeretnének gluténmentesen étkezni és egyre inkább kerülik a glutént tartalmazó termékeket, például a tésztát és a kenyeret. Egy friss tanulmány szerint különösen a 20 és 39 év közötti fiatal nők tudatosan esznek gluténmentesen. A gluténragasztó fehérje elsősorban olyan gabonafélékben fordul elő, mint a búza, tönköly, rozs vagy árpa. Ha otthon készíti el saját ételeit, a gluténmentes étrend könnyen megvalósítható. Ha azonban kint vacsorázik, legyen az barátaival, utazás közben, étteremben vagy menzán, akkor viszonylag nehéz teljesen gluténmentesen étkezni.

A gluténmentes nem mindig gluténmentes!
És még akkor is, ha egy termék "gluténmentes" címkével rendelkezik, ez nem jelenti azt, hogy valóban gluténmentes. Például a „gluténmentes” címkével ellátott zab esetében csak az érvényes, hogy e termékek gluténtartalma nem haladhatja meg a 2 mg / 100 g-ot. Fennáll a veszélye annak, hogy más, az összetevők listája szerint gluténmentes termékekkel szennyeződnek, de nagy a gabonaarányuk (pl. Reggeli gabonapelyhek, kukoricából, rizsből, burgonyából vagy búzából készült termékek stb.), Ami azt jelenti,hogy hogy ezek a termékek nyomokban tartalmazhatnak glutént.

Gluténmentes, zselatint, laktózt, fruktózt és színezékeket nem tartalmaz.
Magnézium-sztearát, szilícium-dioxid és titán-dioxid nélkül.


Támogatja az emésztést
A glutén mellett sok más tényező is befolyásolhatja az emésztésünket, mint például a rendszertelen étkezés, a stressz, a kevés testmozgás és az egyoldalú, alacsony rosttartalmú étrend. A Glutén Enzim csak azoknak való, akik alacsony gluténtartalmú étrendet követnek, és értelmes módon szeretnék támogatni az emésztésüket. Nemcsak kalciummal támogatja, ami fontos az emésztőenzimeink működéséhez. Ezenkívül tartalmaz egy speciális emésztő enzimet, az úgynevezett prolil -oligopeptidázt, amely elősegíti a glutén lebontását. A prolyl -oligopeptidázt az Európai Élelmiszer -biztonsági Hatóság (EFSA) hivatalosan Európában tesztelte, és biztonságosnak minősítette.

Összetevők
Korallalgák kalcium (Lithothamnium sp.), Prolyl oligopeptidase [(AN-PEP) = Aspergillus niger prolyl endoprotease].
Kapszulahéj: hidroxi -propil -metil -cellulóz.

Minden kapszula 60mg prolil -oligopeptidázt (34 800 PPI) (PPI = Protease Picomole International) és 40mg kalciumot tartalmaz *.

Fogyasztási ajánlás
Felnőtteknek 1-2 fő folyadékot tartalmazó kapszulát ajánlunk minden főétkezéshez és uzsonnához. Az ajánlott napi bevitelt nem szabad túllépni (max. 25 kapszula / nap).
Készítményt úgy tervezték, hogy segítse az emésztést alacsony gluténtartalmú étrendben. Nem helyettesítheti az alacsony gluténtartalmú étrendet és nem kezelheti a gluténnel szembeni túlérzékenységet.

Aktív hatóanyag

Európai Unió által először engedélyezett a biztonság érdekében klinikailag is bevizsgált legerősebb,és legtisztább gluténbontó készítmény.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy
- emberi fogyasztásra alkalmas, biztonságos, az enzim forgalmazása az Európai Unión belül engedélyezett.
- A proliloligopeptidáz az első és egyetlen enzim, amely bizonyítottan bontja a rejtett glutént is. A gyomorban – alacsony pH érték mellett is stabilis és enzimaktív, valamint ellenáll a pepszin általi lebontásnak.

Átlagos tápérték 3 kapszulában
Kalcium 120mg
Prolyloligo peptidáz 180mg (104.400PPI)
PPI: Protease Picomole International

Abszolút vegán,laktóz,fruktóz,zselatin,színezékmentes termèk. Ugyanakkor a legerősebb glutén bontó hatású termék melyet klinikai vizsgálatok igazoltak.

Gluténmentes és zselatin, laktóz, fruktóz, valamint szinezék mentes.


Fogyasztási útmutató
Felnőtteknek minden étkezés alkalmával 1-2 kapszulát ajánlott bevenni egy kevés folyadékkal. Az adagot szükség szerint (pl. nagyobb mennyiségű maradék glutént tartalmazó ételek fogyasztása alkalmával) egészen 10 kapszulára lehet növelni. A kapszulákat széthúzhatók és tartalmukat hideg, vagy langyos étellel (<40°C) is lehet fogyasztani.

Gyerekek részére nem ajánlott!

Gyártja
Dr. Wolz
Németország

Forgalmazza:
International Health & Sports Kft.
1094 Budapest, Balázs Béla utca 30.

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.