Antigén vagy Antitest? Melyik tesztet válasszam?

Egyre több otthon elvégezhető COVID-dal kapcsolatos gyorsteszttel találkozhatunk a gyógyszertárban, így a választás is egyre nehezebbé válhat számunkra. A tesztek közötti választásban szeretnénk segíteni egy kicsit.

Antigén gyorsteszt

Ezen tesztek választéka bővül a leggyorsabban, hiszen erre van kiemelten magasabb igény. Az antigén gyorstesztek, legyen az akár orrüregből vagy nyálból vett minta alapján, a diagnózis megállapításában segítenek. Akár oltott vagy oltatlan személyen is végezzük a tesztet, COVID megbetegedés gyanúja esetén mindenképpen ajánlott, mert a vakcinák a súlyos megbetegedésektől védenek, de a fertőzéstől nem kizárólagosan.
Gyanú esetén mindenképpen ajánlott a teszt elvégzése, bizonyos tünetek megjelenése esetén és negatív antigén teszt eredmény esetén is laboratóriumi vizsgálattal szükséges megerősíteni az eredményt. A teljesen bizonyos diagnózis megállapításához nélkülözhetetlen egy PCR teszt elvégzése is.

Figyelmeztetés
Az antigén-gyorsteszt tájékoztató jellegű információval szolgál az esetleges fertőzöttségről. Alkalmazása nem képezheti a COVID-19 diagnózisának vagy kizárásának egyedüli alapját. Amennyiben a kontaktkutatás eredményeiből következően vagy a meglévő tünetek alapján fennáll a fertőzöttség gyanúja, a gyorsteszt eredményét más diagnosztikai módszerrel, például molekuláris teszt (PCR) elvégzésével meg kell erősíteni.

Antitest gyorsteszt

Az antitest gyorstesztek már nem a fertőzöttség megállapításához, hanem szervezetünk védettségének megállapításához szükséges. Az antitest tesztek alkalmasak, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy átestünk-e a betegségen vagy a védőoltás után kialakult-e védelem. Az IgG és IgM antitestek a megbetegedést vagy az oltást követően 10-20 nap után mutathatóak ki 90%-os bizonyossággal.

Termék:

Biosynex Autotest COVID-19 gyorsteszt 1x 7390 Ft
Lomina COVID-19 IGG/IGM antitest teszt 2x 12990 Ft
Amonmed Covid-19 Antigén gyorsteszt nyálból 1x 1690 Ft
Biosynex Antigén Covid-19 gyorsteszt 1x 6799 Ft
Beright COVID-19 Antigen gyorsteszt nyálból 1x 1790 Ft

Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.