A sebek fertőtlenítése

Betadine oldat

Bármikor előfordulhat, hogy a konyhában vagy a kertben véletlenül megvágjuk magunkat vagy valamilyen kisebb sérülés ér akár minket, akár gyermekünket. Azonban a legtöbben nem törődnek ezekkel az elhanyagolható sérülésekkel, pedig ha nem fertőtlenítjük megfelelően a sérüléseket komolyabb következményei is lehetnek.

A sebek fertőtlenítése

Fontos, hogy a sérülés után a lehető leghamarabb kezeljük a sebet. Elsősorban a seb megtisztításáról és fertőtlenítéséről kell gondoskodnunk. Lehetőleg folyó vízzel mossuk le a seb környékét eltávolítva így a szennyeződéséket. Horzsolások esetén, ha túl sok por vagy idegen anyag jutott a sebbe, akkor az egész sebet tartsuk víz alá, ill. ha szükséges, akkor steril gézzel távolítsuk el a szennyeződéseket.

Lehetőleg jódtartalmú sebfertőtlenítővel végezzük a seb fertőtlenítését. A sebek szabad levegőn gyorsabban gyógyulnak, így ha nem indokolt akkor ne ragasszuk le a sebet. A Betadine oldat széles antimikrobális spektrummal rendelkező fertőtlenítőszer, mely bőr- és nyálkahártya-fertőtlenítésre alkalmas. A készítmény 10mg/ml szabad aktív jódot, mint dezificiens hatóanyagot tartalmaz.

A Betadine oldat továbbá alkalmazható injekciózás, vérvétel, punkciók, infúziók előtt a bőrfelület fertőtlenítésére, valamint műtétek előtt a bőrfelület és a nyálkahártya fertőtlenítésére, asszeptikus sebkezelésre, bakteriális és gombás bőrfertőzéseknél is egyaránt.

Honlap: http://betadine.egisvenynelkul.hu/

Termék:

Betadine fertőtlenítő oldat 30ml 2297 Ft

Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.