A kalcium, mint az egyik legfontosabb ásványi anyag

A vas és a magnézium mellett a kalcium az az ásványi anyag, amelyre a szervezetnek a legnagyobb szüksége van. Ahhoz, hogy a szervezet megfelelően tudjon működni, rengeteg ásványi anyagra van szüksége. A kalcium az az ásványi anyag, amely a legnagyobb mennyiségben található meg az emberi szervezetben. A kalcium felel azért, hogy a csontok egészségesen fejlődjenek és növekedjenek, de jó hatással van az izmokra, az idegrendszerre és a vérnyomásra is.

A kalcium, mint az egyik legfontosabb ásványi anyag

Kalciummal csökkenthetők a premenstruációs szindróma tünetei. Hozzájárul a normál csontozat és fogazat fenntartásához. Elősegíthető vele a szív- és érrendszer megfelelő működése, valamint fenntartja a normál sejtműködést.

Az ajánlott napi kalcium bevitel egy felnőtt ember számára 1000 mg körül mozog, míg gyermekek esetében körülbelül 700 mg.

Kalciumot természetesen nem csak különböző gyógyszertárakban kapható készítményekkel juttathatunk a szervezetbe, hanem élelmiszerekkel is! Kalciumban gazdagok például a tejtermékek, a sajtok és joghurtok. Ezek mellett gabonafélékben, brokkoliban, gyümölcsök levében, de a tofuban is megtalálható.

Ahhoz, hogy a kalcium megfelelően tudjon felszívódni a szervezetben, szükség lesz D3-vitaminra és magnéziumra is. Ezért van az, hogy egy vitaminkészítményben mindhárom ásványi anyag megtalálható.

A napi ajánlott vagy orvos által előírt kalcium mennyiséget nem érdemes túllépni. Egyrészt azért, mert a szervezet kiüríti, ha nem tudja felszívni. Másrészt lehetnek mellékhatásai is, például székrekedés vagy felfúvódás.

Ha a szervezet kalciumszintje túl magas, hányingert és szabálytalan szívverést is okozhat!

Fontos!

Mielőtt azonban belekezdenénk egy nagyobb kalciumkúrába, mindenképp kérjük ki orvos véleményét! Erre azért van szükség, mert bizonyos betegségek (például szívbetegség, vesebetegség) esetén nem szabad kalciumot szedni!

Termék:

Calcium-Sandoz pezsgőtabletta 20x 1472 Ft
Jutavit Calcium 500mg + D3-vitamin tabletta 50x 595 Ft
JutaVit Kalcium Magnézium-Cink-D3 Forte filmtabletta 90x 1549 Ft
1x1 Vitaday Kalcium + Magnézium filmtabletta 100x 1399 Ft
VitaKing Calcium + Magnesium tabletta 100x 2236 Ft
bioheal Kalcium + D3-vitamin + K2-vitamin filmtabletta 70x 1399 Ft
Damona Kalcium + Magnézium + Cink tabletta 100x 1349 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu