Cralex – az aktív szén termékcsalád új köntösben

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Cralex kemény kapszula mindkét, 25 és 50 db-os kiszerelése új, friss csomagolást kap. Ezzel párhuzamosan a Carbo activatus EGIS 125 mg tabletta is névátjelentésre került: a Cralex 125 mg tabletta néven kerül forgalomba, ugyancsak az egységes, új csomagolásban. Az Egis Gyógyszergyár Zrt. aktív szén hatóanyagú készítményei így egységesen Cralex néven lesznek kaphatóak, egységes, esztétikus csomagolásban, változatlan összetételben.

Cralex – az aktív szén termékcsalád új köntösben

A Cralex® termékcsalád természetes, növényi eredetű hatóanyaga, az aktív szén, nemcsak megköti, és hatástalanítja, hanem ki is vezeti a mérgező anyagokat a gyomor-bélrendszerből.

Aktív szén - széntabletta hasmenés ellen

Vírusos, vagy baktérium okozta hasmenésre, ételmérgezés kezelésére régóta alkalmazzák az úgynevezett carbo activatus-t, magyarul aktív szenet, más néven orvosi vagy aktivált szenet: egy i.e. 1550-ből való papirusztekercs is említi már, hogy az aktív szén igen hatékony ételmérgezések esetén.

1831-ben pedig egy francia professzor, Tourey akadémikus kollégái szeme láttára halálos mennyiségű sztrichnint vett be,majd annak hatását aktív szén segítségével semlegesítette, így túlélte az esetet. Ez azt bizonyította, hogy az aktív szén (carbo activatus) rendkívül hatásosan képes különböző gyomor- és bélrendszeri mérgezések megszüntetésére.

Az aktív szenet növényi anyagokból, nagy adszorpciós képességű anyag előállítására alkalmas elszenesítési eljárással készítik.

A szénnek az ún.aktív felülete igen nagy: ezen a felületen kötik magukhoz a baktériumokat, vírusokat, ezzel megakadályozva azok felszívódását a szervezetbe.

Egy gramm szén felülete körülbelül 2 teniszpálya méretének felel meg, tehát nagyjából 500 négyzetméter nagyságú.

Az aktív szén előnyei:
- baktérium, vírus, ételmérgezés okozta hasmenéseket igen hatékonyan kezel
- jól tolerálható: minimális mellékhatás és ellenjavallat
- teljes mértékben természetes: növényi eredetű
- helyreállítja a természetes perisztaltikát
- a hasmenés okára hat
- biztonságosan használható szinte bármely korosztálynál:
->adható terhesség és szoptatás idején,
->valamint kisgyermekeknek is
- nincs rossz íze, gyakorlatilag ízetlen

Honlap: http://www.cralex.hu/termekismerteto

Termék:

Cralex 200mg aktív szén kemény kapszula 25x 999 Ft
Cralex 200mg aktív szén kemény kapszula 50x 1590 Ft
Cralex 125mg tabletta 40x 1099 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu