Hírek

Antigén vagy Antitest? Melyik tesztet válasszam?

Egyre több otthon elvégezhető COVID-dal kapcsolatos gyorsteszttel találkozhatunk a gyógyszertárban, így a választás is egyre nehezebbé válhat számunkra. A tesztek közötti választásban szeretnénk segíteni egy kicsit.

Fontos tájékoztatás

A gyógyszer-gazdasságossági törvény elfogadott módosítása értelmében 2022.01.01.-től online patikánkban a vény nélkül kapható gyógyszerek (mint pl. Algopyrin, Aspirin, Kalmopyrin, NeoCitran, Panangin, stb.) nem rendelhetőek csomagküldéssel.

Lássuk tisztán a légutakat!

A légúti betegségek jellegzetes tünete a köhögés. Ez egy hirtelen fellépő reflex folyamat, melynek célja, hogy a légutakba jutó idegen anyagokat és a betegségek esetében termelődő többletváladékot eltávolítsa.

Próbálj meg lazítani!

Az 1960-as évek az eredeti gyógyszerek felfedezésének aranykora volt. Ebben az időben 10 év alatt nyolc eredeti szabadalommal védett gyógyszerkészítménye született a Chinoinnak1. Ekkor vezették be az egyik legnagyobb sikert jelentő gyógyszert, a No-Spa-t, amely napjainkban is Magyarország legkedveltebb görcsoldó készítménye2.
De mi lehet fél évszázada tartó sikerének titka? És milyen hatóanyag dolgozik a fájdalmas hasi görcsök oldásán?
Gyógyszer esetén: "A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
Étrend-kiegészítő esetén: "Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!"
Orvostechnikai eszköz esetén: "A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezzem meg kezelőorvosát!"
Fertőtlenítőszer esetén: "Fertőtlenítőszerek használatakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!"

"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu
.